Prema kućnom lijeku naših baka, korištenje lovorovog lista u našem usisivaču je vrlo korisno: RAZLOG ĆE VAS IZNENADITI!

226

Prema kućnom lijeku naših baka, korištenje lovorovog lista u našem usisivaču je vrlo korisno: razlog će vas iznenaditi.

Postoje aromatične biljke koje se koriste za poboljšanje naših jela, ali njihova upotreba može biti korisna i izvan funkcije ishrane, kao što je to slučaj sa lovorovim listom koji ima mnoga svojstva.

Njegova simbolika je veoma jaka jer ukazuje na mir i mudrost i zato mu se kada diplomira, na glavu stavlja lovorov venac koji ukazuje na ovo značenje.

Lovor: zašto ga stavljati u usisivač

Osim toga, zahvaljujući svojim svojstvima, prirodni je omekšivač i često se koristi kao omekšivač u mašinama za pranje veša. Također od njegove infuzije i dodatka limunovog soka stvaramo kanarinac.

Lovor: zato ga treba staviti u usisivač

To nije ništa drugo do digestivni napitak koji pomaže u otklanjanju težine u želucu i lijek je za cijelo naše tijelo, koje će imati koristi od njegovih svojstava.

No, prema starom savjetu koji su prenijele naše bake, lovorov list može biti koristan i za čišćenje kuće, a posebno kada usisavamo.

Zaista, prema ovoj metodi, zrak bi postao prozračniji i mirisniji umetanjem lišća u naš uređaj zahvaljujući razmaku ventilacijskih kanala alata.

Da bismo to učinili, moramo uzeti 8-9 listova lovora i razbiti ih direktno u vrećicu za usisivač, tako da kada usisavamo različite prostorije naše kuće, možemo otkriti tipičan miris uređaja.

Lovor: zato ga treba staviti u usisivač
Tako će iz minuta u minut zrak postajati sve zdraviji jer će lovorov list upijati loše mirise i vlagu i činiti okolni zrak prozračnim i mirisnim, što je također dobro za naš organizam.

Ova metoda nije svima poznata, jer se vjeruje da stavljanje lovorovog lista u usisivač može stvoriti probleme koji mogu oštetiti naš uređaj.

Savjeti baka

Ali nema problema, jer se ova biljka stavlja u vrećicu, a ne direktno u usisivač, tako da nema opasnosti da sitni komadići listova oštete uređaj.

Lovor je oduvijek bio savršen saveznik za kućne poslove i može se koristiti na mnogo načina, ali ovaj je jedan od najboljih jer može biti savršena zamjena za sobne parfeme, svijeće i tamjan.

Često plamen ovih potonjih ima tendenciju da zrak učini manje zdravim, zbog sagorijevanja tamjana ili same svijeće, i da ostavi onaj tipičan miris izgaranja koji ponekad možemo osjetiti kada se ugase.

Lovor: zato ga treba staviti u usisivač
Inače, stavljanjem lovorovog lista u vrećicu za usisivač, njegove tvari i miris će se zahvaljujući djelovanju uređaja pustiti u sve prostorije naše kuće.

Miris će dugo ostati u našem domu i ne samo da ćemo očistiti svoje sobe već ćemo ih i parfimisati bez mnogo novca, jer se lovorov list može naći na tržištu za nekoliko eura, bilo u u obliku listova ili u obliku cijele biljke.

Sve što treba da uradite je da isprobate ovu drevnu metodu da vaš dom miriši lepo i čisto na prirodan način.

PREUZETO