Vjerojatno bacate najbolje gnojivo za presadnice krastavaca: BILJKE ĆE BITI JAKE I ŽETVA VELIKA.

Objavljeno:

Mnogi vrtlari navikli su uzgajati krastavce kroz samonikle sadnice. Da biste dobili jake biljke, sjemenke krastavaca posadite u male čašice 2-3 tjedna prije očekivanih vrućina.

Ova metoda će vam dati priliku da počnete uživati ​​u hrskavim krastavcima prije vremena. Da bi mladi krastavci dobro rasli i razvijali se, potrebno ih je oploditi barem jednom tijekom razdoblja rasta na prozoru.

Ima jedan dobar prilog koji baš prija krastavcima, a potpuno je prirodan. Osnova ove gnojidbe su ljuske krumpira.

Imajte na umu da sljedeće biljke najbolje reagiraju na gnojivo za krumpir: ribizli, krastavci, tikvice, tikve, bundeve i kupus. Kore se ili suše, zamrzavaju ili koriste svježe.

U svim varijantama korisne tvari su sačuvane u kožicama. Evo djelomičnog popisa onoga što se nalazi u kori: kalij, cink, fosfor, selen, željezo, kalcij, bakar, magnezij, mangan i vitamini: B1, C, B2, B5 i B9.

Sva ta prehrana prelazi u vodu kada se ulije u vodu, a zatim prilikom zalijevanja krastavaca mikroorganizmi u tlu brzo pretvaraju tvari u lako probavljive tvari za korijenje sadnica.

Postoji nekoliko načina za pripremu turšije, ali najprovjereniji i najsigurniji je sljedeći.

Oko 150-200 grama smrznutih ili svježih kora krumpira prelije se litrom kipuće vode kako bi se uništila patogena mikroflora, drži se na toplom mjestu dva dana, a zatim se infuzijom zalijevaju krastavci (usput, sobne biljke i drugo). sadnice će također biti vrlo zadovoljne zalijevanjem vodom za krumpir).

Prije zalijevanja, infuziju možete razrijediti jednom litrom čiste vode. U svakom slučaju, s takvom prirodnom gnojidbom teško da ćete pregorjeti.

I još jedan brzi recept za doping od krumpira: nakon kuhanja krumpira u ljusci bez soli, ocijedite juhu i ostavite da se ohladi – to je nagrada za vaše biljke. Ova voda poboljšava tlo i ima blagotvoran učinak na sadnice krastavaca u cjelini.

preuzeto

Povezano

Najnovije