UMJESTO VODE, SIPAJTE OVO NA SVOJU ORHIDEJU: 2 supene kašike su sve što je potrebno da cvjeta kao luda tokom cijele godine

545

Uzgoj orhideja sa zdravim zelenim listovima i kontinuiranim cvjetanjem jedan je od najvećih izazova. Osim svjetla i ishrane, zalijevanje orhideja postalo je posebna “umjetnost”.

U nastavku donosimo nekoliko savjeta koji će zauvijek promijeniti izgled vaše orhideje. Za mnoge kraljice cvijeća, orhideje su posebno osjetljive biljke. Neki su izloženi direktnom suncu, drugi se zalijevaju vodom koja kaplje iz kade, trećima samo zamagljuje lišće… Međutim, za neke vrste nema pravila. Samo voda nije dovoljna. Postoje trikovi za uzgoj orhideja koji se malo sporije razvijaju.

Umesto zalivanja običnom vodom, zalijte zelenim čajem, šta god da je. Ne pretjerujte i pazite da zeleni čaj nije pregust; ograničite na dvije supene kašike dnevno i nemojte zalijevati vikendom.

Ova metoda također dobro funkcionira za biljke koje rastu u kiselom tlu, kao što su ruže. Dodajte ovim savjetima najvažnija pravila uzgoja i vaše prekrasno cvijeće će ponovo procvjetati.

preuzeto