Pauci ne podnose miris JEDNE BILJKE: Uzmite i nećete ih više vidjeti u kući

906

Ako se plašite pauka i ne želite da ga nađete u kadi, krevetu ili da vrebate u mračnom uglu čekajući da skoče na vas, reći ćemo vam kako ih se možete riješiti.

Ulje peperminta
Ulje paprene metvice djeluje kao repelent pauka – oni ga apsolutno mrze i izbjegavat će ga po svaku cijenu.

Uzmite bočicu sa raspršivačem, stavite nekoliko kapi ulja u nju i nanesite je na sva mjesta gdje bi pauk mogao ući u vaš dom.

Zatvorite praznine između prozora i zida
Paucima neće biti tako lako da se uvuku u vašu dnevnu sobu ako popravite sve pukotine i praznine kroz koje bi mogli pronaći put.

Širite citruse po kući
Pauci ne vole mirise citrusa, pa su limun, narandže ili grejpfrut efikasni. Stavite komade citrusa po kući i mijenjajte ih svakih nekoliko dana. Po kući rasuti kestene i orahe. Kako kaže jedna starica, pauci ne vole miris kestena i neće ući u kuću punu kestena.

Ako živite u stanu, pokušajte ih raspršiti po sobi. Neki tvrde da isto dejstvo imaju i orasi. Za to nema uvjerljivih dokaza, ali se često pokazalo djelotvornim u narodnoj medicini. Dakle, vredi pokušati.

Održavajte svoj dom čistim
Pauci se vole skrivati ​​u mračnim i pretrpanim prostorima, a ostaci hrane privlače insekte, koji zauzvrat privlače pauke. Često metenje i brisanje prašine će razbiti paučinu i ukloniti stvari koje privlače insekte kojima se pauci vole hraniti. Broj pauka će se također smanjiti usisavanjem paučjih jaja.

preuzeto