JANA DIJELI TRIK KOJEM ĆE VEŠ BITI OSUŠEN ZA MANJE OD 2 SATA: Rešila je problem svih domaćica, nevjerovatno je DOBRO

122

Kako dani postaju kraći i hladniji, povećava se vlažnost i opasnost od buđi u vašem domu, veliki problem je gdje i kako sušiti odjeću.

Međutim, u pomoć nam je priskočila žena s ručnikom koji štedi vrijeme sušenja i račune za struju.

U videu objavljenom na Tiktoku, Jana objašnjava da vrijeme sušenja možete smanjiti tako što ćete u sušilicu dodati “suhi ručnik u prvih 15 minuta”, a zatim ga ukloniti, što će, kako tvrdi, ubrzati proces sušenja. “za više od 30%”.

Komentarišući video, neko je pitao da li je peškir „mokar“, a ona je odgovorila: „Da, upija mnogo vlage.

“Drugi recenzent je rekao da trik zaista radi i da on koristi ovu tehniku ​​na tkaninama koje se teže suši kao što su frotirne haljine i ćebad kako bi bile suše. Mokra ili vlažna odjeća koja se može sušiti na zraku u jesen i zimu može povećati vjerovatnoću pojave buđi u kući.

Mašine za sušenje veša takođe mogu dovesti do velikog računa za struju, tako da je mogućnost da ubrzate skupu mašinu pomoću trika sa suvim peškirom veliko olakšanje. Međutim, čak i ako nemate sušilicu, još uvijek postoje stvari koje možete učiniti kako biste smanjili utjecaj mokre odjeće na vaš dom i skratili vrijeme sušenja. Možete koristiti električni ili jeftin odvlaživač za jednokratnu upotrebu kako biste smanjili efekte sušenja vašeg rublja.

Još jedan profesionalni savjet je da dodate posudu kamene soli na prozor dok sušite rublje i provjerite jesu li prozori otvoreni, jer ventilacija minimizira efekte kondenzacije iz mokrog rublja i pomaže soli da apsorbira vlagu iz zraka.

preuzeto