Borba za čistu kuću može se voditi protiv jakih protivnika u obliku kuhinjske masti i kamenca u kupatilu.

257

Borba za čistu kuću može se voditi protiv jakih protivnika u obliku kuhinjske masti i kamenca u kupatilu. Ponekad, čak i nakon primjene kemijskih lijekova koji tvrde da potpuno uklanjaju mrlje, one ostaju. Ali postoji jeftina i potpuno prirodna opcija koja čini čuda na kamencu i masnoći. Pođite sa mnom dok vam pokazujem kako da napravite čudesnu pastu za čišćenje od svakodnevnih kućnih potrepština.

Pravljenje sopstvenog sunđera:

 

Bilo da se radi o kamencu na kupaonskim uređajima ili masnoći na kuhinjskim uređajima, ovo domaće rješenje za čišćenje može se nositi sa svime. Nabavite ove artikle da biste to napravili:

 

6 kašičica sapuna za suđe visoke koncentracije

sredstvo za čišćenje kupatila u prahu – tri kašičice

1/3 šolje sode bikarbone

Bijelo vinsko sirće, od jedne supene kašike

Evo koraka:

Pripremite kontejner za bacanje, poput plastičnog od materijala koji se može reciklirati.

Dodajte po tri kašike sode bikarbone i praškastog sredstva za čišćenje kupatila u posudu.

Zatim, koristeći drvenu kašiku, temeljno umiješajte 6 kašičica koncentriranog sapuna za suđe dok smjesa ne postane glatka.

U smjesu treba dodati jednu žlicu bijelog vinskog sirćeta nakon što je izglađena.

Sipajte smjesu u posudu i ostavite je za kasniju upotrebu.

Praktična upotreba:

 

Stavite zaštitne rukavice i sunđerom nanesite pastu na površine koje su zahvaćene masnoćom ili kamencem. Za najbolje rezultate u prodiranju i otklanjanju mrlja, ostavite pastu da odstoji nekoliko minuta. Možda biste trebali ostaviti pastu neko vrijeme ako je kamenac zaista teško ukloniti. Da biste temeljito očistili nedostupna mjesta, pokušajte koristiti četkicu za zube. Na kraju, čistim ručnikom uklonite pastu, a zatim isperite područje vodom.

 

u sažetku:

 

Napravite sopstvenu pastu za čišćenje „uradi sam“ i recite zbogom tvrdoglavoj prljavštini i kamencu u kuhinji i kupatilu—sve bez narušavanja jakih hemikalija. Ovaj potpuno prirodan lijek čini čuda i neće slomiti novac jer koristi stvari koje su standardne u svakom domu. Nećete htjeti koristiti bilo koji drugi proizvod za čišćenje kada vidite koliko je ova pasta efikasna. Čistiju, svježiju kuću možete uzeti uz ovaj savjet za čišćenje uradi sam!

preuzeto