Ljudi zgroženi cijenom pizze u Splitu: “Za te novce radije odem u Napulj”

286

LJETO se bliži, a u nekim je gradovima na Jadranu turistička sezona već počela. A početak turističke sezone znači i porast cijena u barovima i restoranima, koje nerijetko budu puno više nego u inozemstvu.

Na porast cijena požalio se i jedan korisnik Reddita, koji je napisao da su cijene astronomske i objavio tri fotografije jelovnika jednog splitskog restorana pa se zapitao: “Oće ovako bit u Splitu u svakom restoranu od svetog Duje?”

Pizza za 19 eura
Ono što je sve šokiralo, kako njega tako i ostale komentatore, jesu cijene pizza u ovom restoranu. Najobičniju pizzu Margheritu ovdje ćete platiti 13 eura, Pepperoni pizzu 15 eura, a Capricciosu, odnosno pizzu sa šampinjonima, 17 eura, jednako kao i Vegetarijansku pizzu.

Ako ste raspoloženi za neki dodatak i naručite pizzu s kozicama ili pršutom, za nju ćete morati izdvojiti čak 19 eura. “Pizza u Napulju košta maksimalno 6 eura”, napisao je na ovo jedan korisnik Reddita, a drugi je dodao da mu je prijatelj bio u Rimu te da su cijene niže nego u Splitu.

CDN media

“U Italiji ovu zimu na skijalištu pizze su bile oko 10 eura”, “17 eura capriciosa ilitiga miješana… Koja neutaživa glad”, “Kreću letovi za Napulj, 19 eura je po smjeru. Radije ću sjesti na avion, otići na 3 dana u Napulj i jesti top tier pizzu nego našoj bagri ostavljat išta para”, pišu nezadovoljni komentatori na Redditu.

Ni cijene drugih jela nisu ništa bolje
A ako pak u ovom restoranu želite pojesti nešto konkretnije, poput komada mesa ili ribe, to ćete platiti još i više. Filet lososa, tune ili lubina s prilogom ovdje košta 24 eura, pržene lignje s pomfritom i lignje s roštilja 19 eura, a pola kile škampa s roštilja košta čak 37 eura.

Plata za jednu osobu na kojoj se dobiju ramstek, pileći i svinjski file, ribeye steak te pečeni krumpir i povrće košta 24 eura, a ista ta plata za dvije osobe je 48 eura. Vegetarijanska jela nešto su jeftinija, no za neke i dalje preskupa – vegetarijanski burger košta 15 eura, zeleni rižoto 16 eura, a vegetarijanska salata u kojoj su tofu, avokado, ananas i cherry rajčice je 17 eura.

INDEX.HR