NA TIK TOKU ISPLIVAO VIDEO IZ ŠKOLE: Poslušajte pucnjavu (uznemirujuće)

8738

U jutarnjim satima danas, dogodio se incident u školi na području Vračara u Beogradu. Trinaestogodišnji dječak je, nakon što je mjesec dana planirao, izveo napad u kojem je pucao na nekoliko svojih vršnjaka. Nakon temeljne istrage, policija je pronašla spisak imena učenika koje je dječak planirao ubiti, kao i skicu napada. Dječak je koristio očev pištolj, kojeg je navodno uzeo iz sefa, i prvo pucao na domara i tri djevojčice u holu škole, nakon čega je upao u učionicu gdje je imao sat povijesti i pucao na nastavnicu i ostale učenike. Nakon toga, otišao je u druge učionice i ranio više vršnjaka.

Obojica, otac i dječak, su uhapšeni, ali s obzirom na to da dječak nije navršio 14 godina, neće biti krivično odgovoran. Ipak, prema zakonu za maloljetnike, nakon psiholoških testova, postoji mogućnost da bude smješten u određenu ustanovu ako to bude potrebno. Iako ne može biti zadržan u pritvoru, postoji mogućnost da će biti prebačen na mjesto zatvorenog tipa zbog moguće osvete.

Dječak je poznat kao primjeran učenik s izvrsnim ocjenama i uspjesima na različitim takmičenjima, ali postoji informacija od jednog roditelja koji ga poznaje da mu se događalo vršnjačko nasilje, iako to nije potvrđeno od strane policije.

UZNEMIRUJUĆI VIDEO POGLEDAJTE KLIKOM OVDJE.