JUGOSLOVENSKA GLUMICA IMALA JE 39 KG I ŽIVJELA JE SAMO NA VODI: Danas živi u domu za stare, a zbog nemaštine dijeli sobu

Datum objave:

- Advertisement -

Jadranka Matković živi u domu za stare posljednje dvije godine, i to u sobici koju dijeli sa cimerkom, jer nema novca za bolje.

Jugoslovenska glumica Jadranka Matković rodila se 3. februara 1951. godine u Mostaru, a ostvarila se u mnogobrojnim ulogama – što na pozorišnim daskama što na malim ekranima.

- Advertisement -

Jadranka je tokom bogate glumačke karijere snimila više od 120 uloga, a one posljednje odigrala je u serijama “Kud puklo, da puklo” i “Nad lipom 35”. Prvu ulogu je ostvarila davne 1969. godine u seriji “Sumorna jesen”, a publika je dobro pamti i iz “Čaruge” i “Bogorodice”.

- Advertisement -

Dugo se nije pojavljivala u javnosti, a naedavno se saznalo da danas živi u jednom zagerbačkom domu za stare i nemoćne.

Pored uspjeha na poslovnom planu, u njenom privaznom životu nizače su se samo nevolje i nedaće.

- Advertisement -

Nakon što su je izbacili iz stana u kome je živjela, glumica je zbog povišenog šećera dobila gangrenu, pa joj je umalo noga amputirana.

Morala je hitno da se hospitalizuje, a živjela je samo na vodi i nije jela. Imala je samo 39 kilograma, nakon čega je na preporuku doktorke otišla u starački dom.

305107-jadranka-matkovic-ff

Jadranka posljednje dvije godine živi u domu, i to u sobici koju dijeli sa cimerkom, jer ne može da priušti jednokrevetnu sobu, prenio je nedavno „24sata.hr“.

– S obzirom na zdravstveno stanje i moje godine, tražila je da se prebacim u starački dom. Došla sam bolesna i smjestili su me u stacionar. Oporavila sam se, ugojila barem pet-šest kila, imam doručak, ručak, večeru – otkrila je i dodala da je posjećuju kolege glumci i prijatelji.

– Kad se nađeš u takvoj instituciji, ljudi te otpišu, nestao si iz javnog života. Gledam ko od starijih kolega uopšte radi. Malo ih je. Bilo bi lijepo ponovo snimati, ali nisam sigurna koliko sam fizički spremna za tempo rada od jutra do mraka. Dugo sam izvan toga – izjavila je Jadranka.

Nudili su joj jednokrevetnu sobu u domu, ali ona je koštala preko 60.000 dinara (1000 KM). Prijatelji su joj savjetovali da to prihvati, ali glumica kaže da sa penzijom od nešto više od 50.000 dinara ne može to da priušti, tako da dijeli sobu sa cimerkom.

(Stil)

- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO