SVI VOZAČI OVO MORAJU ZNATI: MAJSTORI SAMO ČEKAJU DA VAM UZMU PARE – AUTOMEHANIČAR OTKRIO 4 NAJČEŠĆE GREŠKE U LJETO

79

Jedan automehaničar je odlučio otkriti svim vozačima koji to kvarovi budu karakteristični za ljeto, pa je tako on podsjetio ljude na nekoliko pravila kako ćete voziti vaš automobil kada je ljeto i vruće vani.

U odnosu na zimu i vožnju na klizavom, kada dođe ljeto onda to bude za vozače prava pjesmica, ali iak be obzira što su tada putevi prohodniji, postoje stvari na koje morate obraćati pažnju kada je vani toplo vrijeme.

Automehaničar je otkrio kakvi su to kvarovi karakteristični u ljetnom vremenu, pa je on podsjetio na nekoliko pravi kako ćete voziti vaš auto kada je vruće vani.

Obratite pažnju na kočnice – Ukoliko niste dugo vremena mijenjali kočionu tečnost, onda će tokom vrelih dana prilikom naglog kočenja možda doći do toga da može proključati tečnost, pa će vam u tome slučaju papučica kočnice jednostavno da otkaže i vozilo vam neće usporiti.

Isto tako ostoji još jedan problem koji može da se pojavi prilikom naglog kočenja u vrele dane, a to je oštećenje gornjeg sloja kočionih pločica, pa će u tome slučaju da kočenje bude isto tako otežano i predstavljati opasnost za ljude.

Zagrijavanje tečnosti – Kuhanje antifriza u rashladnom sistemu veoma često bude jedan od čestih problema tokom ljeta, pa tako na ljetnom vremenu može vam proključati antifriz iz par razloga, a to su: imate nizak nivo tečnosti u sistemu za hlađenje, imate nekvalitetan antifriz,neispravnog sistema za hlađenje električnog ventilatora.

Pazite na unutrašnje plastike: Kada auto dugo vremena stoji na suncu, onda plastika od koje je napravljena instrument tabla može da se iskrivi i kako biste izbjegli takvu situaciju, onda je najbolje da stavite zaštitnu foliju.

auto mechanic repairing a car engine

Tamni lak – Trebate znati da tamna boja vašeg auta privlači toplotu, pa će sučneve zrake ozbiljno oštećivati vaš lak, pa stručnjaci preporučuju da parkirate u hladu, a ako ne možete onda prekrijte auto zaštitnom ceradom.