Poslije nesreće ga proglasili mrtvim: Porodica pristala na doniranje organa, a onda se dogodilo čudo!

Objavljeno:

Osamnaestogodišnjeg Britanca Luisa Robertsa 13. marta udario je kamion dok se vraćao kući.

Luis je vrlo brzo pao u komu i organi su počeli da mu otkazuju. Poslije nekoliko dana, ljekari su pozvali porodicu u bolnicu u Stouku.

Saopšteno im je da Luisu nema spasa, da mu je mozak mrtav i da će se uzalud držati u vještačkoj komi. Nakon ovog nemjerljivog bola, otac, majka i Luisov brat složili su se da se skine sa aparata i da se njegovi zdravi organi doniraju nekom kome su potrebni.

Samo 15 sati kasnije dogodilo se, kako Luisova majka ovih dana kaže, “čudo Božje” – Luis je počeo samostalno da diše!

“Prije nego što će ga isključiti sa aparata, zamolili smo ljekare da sačekaju samo jedan dan da mi na stranici GoFundMe objavimo kakva je situacija i naglasimo da smo voljni da doniramo organe. Taj trenutak, ta kupovina vremena od 24 sata bila je najbolja stvar koju ćemo ikada učiniti za Luisa. Bog je uslišio naše molitve. Luis je predivan dječak koji nikad mrava nije zgazio u životu. Nije bio zaslužio da tako rano ode sa ovog svijeta”, rekla je Kloe Roberts, Luisova majka.

Luis je iz dana u dan sve bolje. I dalje je u komi ali se velikom brzinom oporavlja i očekuje se da se narednih dana sam probudi. Mozak je ponovo aktivan.

“Ovaj momak je svakim danom sve jači. To je dokaz da su čuda moguća. Prije samo dva-tri dana on je bio poput biljke. Mozak je bio mrtav”, rekao je jedan od doktora bolnice u Stouku, piše “Objektiv“. (haber.ba)

Povezano

Najnovije