ŽIVI OTROV: ovo nas truje svaki dan, a nismo ni svjesni!

Objavljeno:

Miris svježe opranog rublja je vjerojatno svačija omiljena stvar. Uzmite omiljenu majicu iz ormara I oduševi vas svojom svježinom. Zato uvijek nastojimo odabrati naše omekšivač mudro, to bi trebalo omekšati odjeću I učiniti je mirisnom danima.

Trebate znati da omekšivačI sadrže dugi popis toksina I kemikalije koje mogu ućI sustav kroz kožu ili udisanjem I uzrokuju brojne zdravstvene komplikacije. To posebno vrijedi za kućanstva s malom djecom, jer su posebno osjetljivi na kemikalija. Ovdje su najčešće kemikalija pronađena u gotovo svim omekšivačima na tržIštu:

Alfa-terpeniol – ovo je otrovna kemikalija, što može dovesti do niza mnogih zdravstvenih problema, kao što su vrtoglavica, glavobolja, glad, gubitak pamćenja, utrnulost u licu, vratu I boli kralježnice.

Benzil acetat – to je dokazano od ove otrovna tvar može dovesti do raka gušterače. Njegove pare mogu izazvati iritacije očiju I respiratornih problema, a najgora stvar je da se može apsorbirati kroz kožu.

Benzil alkohol – ova opasna tvar povezana s poremećajima središnjeg živčanog sustava, glavobolju, mučnina, povraćanje, vrtoglavica I drastičnih kapi krvnog tlaka.

Kloroform – kancerogenog neurotoksin koji može dovesti do gubitka svijesti, mučnina, glavobolja, povraćanje I / ili vrtoglavica, pospanost.

Linalol – još jedna opasna tvar poznata da uzrokuje respiratorne probleme, pa čak I dovesti do tzv gubitak koordinacije mišIća,prenosi ženskica.

Izvor: dnevnadoza.net

Povezano

Najnovije