Mužu alkoholičaru sam sipala tečnost u vino

Objavljeno:

Moj bivši suprug bio je alkoholičar. Kao što je negde očekivano, mi žene, ne odustajemo od muškaraca i večito mislimo da postoji rešenje. Tako sam i ja godinama ispadala kompletna ćurka, ali na svu sreću to je iza mene. Znao je da “sljušti” za noć čitavu flašu vodke, ili je lokao pivo, pa onda kako je tvrdio da se razbudi, opet vodka. Pored toga što sam brinula za njegovo zdravlje, ludela sam od njegovog ponašanja u alkoholisanom stanju. Znao je da ljubomoriše, izmišlja stvari. Ma, bio je užasan i gadan. Ludo sam ga volela, ali polako mi se rušila želja da kretena promenim, pošto je bilo evidentno da nema spasa. Milion predstava u javnosti, svađa pred prijateljima, poniženja na javnom mestu nisu bili dovoljni da okončam taj brak.

Retko čega lepog se sećam iz perioda našeg zajedničkog života, ali jednu situaciju pamtim i uvek joj se nasmejem. Jednu noć je došao iz kafane, gde se naravno, nalio sa drugarima, a onda je nastavio da pije i kod kuće.

Ovoga puta bilo je u pitanju vino koje su nam kumovi kupili, a stajalo je sa strane da ga otvorimo za neku specijalnu priliku. Napunio je čašu i krenu sa svojom ustaljenom navikom i pored toga me vređao i dosađivao mi. U jednom trenu otišao je do toaleta, a ja sam u besu uzela tečnost za sudove i sasula u njegovo vino. Vratio se i zgrabio čašu, a onda mu je rečenicu: Sve žene su fufe, prekinuo odvratni ukus pića. Otrčao je da povrati, a ja sam brzinom svetlosti prosula sadržaj iz čaše u saksiju, očistila čašu i nalila novo vino. Kada se vratio, napao me kako želim da ga otrujem, a ja sam pobedonosno otpila vino iz čaše.

Za divno čudo, izvinio se. No, povraćanje ga nije sprečilo, pa je nastavio sa pićem. Posupak sam ponovila kada je opet otišao do toaleta. Drugo povraćanje je bilo efikasnije, jer je prekinuo da pije, čak narednih sedam dana, dok su trajale stomačne tegobe. Jutro nakon mog pokušaja da ga otrujem, uneredio se u dnevnoj sobi. Evo i sada se smejem. Užas. Često me prijateljice pitaju da li sam normalna. Ljudi nisu svesni dokle ide ženski bes. Ma, bila sam u stanju i da ga otrujem, ali da izguram po svom i da mu se smuči njegov porok. Ostala sam sa njim još pet meseci, a onda sam presekla iz čista mira i napustila ga. Smatram to mojom najboljom životnom odlukom.

Povezano

Najnovije