POGINULA JE MJESEC DANA NAKON POROĐAJA, a od tada je prošla 21 godina: EVO KAKO DANAS IZGLEDA KĆERKA ENE BEGOVIĆ (FOTO)

Objavljeno:

“21 godine bez Ene Begović. Kad su joj nudili Hollywood, odbila je. Ena je rekla ‘Ja ne mogu igrati na engleskom jer je jezik priroda glumca u onoj formi koja mene zanima’. Odbila je ulogu u “Čarlijevim anđelima”, kaže Mia Begović za “24 sata”. Jedna od najljepših glumica bivše Jugoslavije izgubila je život u saobraćajnoj nesreći samo mjesec dana nakon porođaja.

Hrvaticu raskošne ljepote gledali smo u “Balkan ekspresu”, zatim kultnoj seriji “Idemo dalje”, “Glembajevima”, a čitav region potresla je vijest o njenoj tragičnoj smrti.

U ljeto 2000. godine predivna hrvatska glumica Ena Begović pozirala je za jedan ženski časopis sa svojom novorođenom kćerkicom Lanom. Nekoliko nedelja prije porođaja, Ena Begović udala se za Josipa Radeljaka, a kada je 1. jula rodila svoje prvo dijete, nije ni slutila da će ih sudbina samo mjesec i po dana kasnije zauvijek rastaviti.

Ena je izgubila život u saobraćajnoj nesreći na Braču, kada se automobil srušio i provaliju sa strmog puta, a sa njom u kolima bili i njena majka Tereza, te suprug Josip Radeljak, kao i sin Leo i kćerkica Lana, koja je tada imala samo 40 dana.

Nesreća je imala kobne posljedice po Enu koja je praktično na mjestu ostala mrtva, dok je malena Lana zadobila povrede glave. Za ostale članove porodice taj dan pretvorio se u noćnu moru, koja je ostavila duboke brazde u njihovim sudbinama.

Sretan ti 21 rođendan ljubavi tatina !

O Eni, kojoj je i Darko Rundek posvetio pjesmu, ne morate mnogo da razmišljate koju, se i dalje priča, kao i o njenoj kćerki Lani, za koju svi kažu da neodoljivo liči na mamu.

Godine neumitno teku i život ide svojim tokom, pa su tako i Josip, Leo i Lana uspjeli da stanu na noge i nastave dalje, sa vječnom uspomenom na prelijepu Enu.

(Žena Blic)

Povezano

Najnovije