Nije primijetila da joj se dijete nije vratilo kući: Dan kasnije otkriven je užas koji je potresao čitav kraj

106

Laura Hit (39) optužena je za ubistvo iz nehata nakon što je njen sedmogodišnji sin Hakim Husein pronađen mrtav pre četiri godine ispred kuće u uslovima smrzavanja, u jednoj od najhladnijih noći te zime.

Nesreća se dogodila u Birmingemu, a hitna pomoć je pronašla Huseinovo beživotno telo 26. novembra 2017. godine.

Ispostavilo se da mu je usled smrzavanja stalo srce i nisu mogli da ga vrate u život.

Laura Hit, koja je po četiri tačke optužena za ubistvo iz nehata, narednih dana pojaviće se pred sudom. Dodaje se da nije obraćala pažnju na to što njenog sina nema, a nije marila ni za to da ga potraži ili pozove.

– Nakon smrti sedmogodišnjeg Hakima Huseina u Birmingemu , novembra 2017. godine, Krunsko tužilaštvo ovlastilo je policiju da optuži Lauru Hit za ubistvo iz nehata i po četiri tačke okrutnosti prema detetu – naveo je šef Odeljenja za složene slučajeve Krunskog tužilaštva Mark Pol, prenosi Metro.

Hakim je pohađao školu E-ACT Academy, koja se nalazila samo nekoliko metara od mesta gde je pronađen mrtav sa teškim promrzlinama.

Direktorka škole Džuli Rajt nije mogla da poveruje da je dečaka zadesila tako užasna sudbina.

– Hakim je bio najlepši dečak, sjajno se slagao sa decom i mnogim zaposlenima. Uvek je bio veseo i imao je zarazan smeh. Bio je dečka tople duše i srca, talentovan na više polja, naročito u muzici i umetnosti – istakla je Rajt.

Jedan od komšija je takođe rekao da je Hakim bio vrlo pozitivan dečak, uvek bi mahao i pozdravljao bi, kao i to da ceo kraj pati zbog gubitka ovog deteta. (objektiv.rs)