20 svakodnevnih zdravih namirnica koje će prirodno detoksicirati i očistiti vaše tijelo

Objavljeno:

Diuretska hrana je korisna jer smanjuje krvni tlak, uklanja višak tekućine iz tijela i pomaže vam u mršavljenju.

Liječnici zaprepašteni: Uklanjanje madeža i kože nikad nije bilo jednostavnije (bez operacije)
Sponzorirao Revcontent
Sljedeća diuretska hrana pomoći će vam da očistite tijelo od toksina i viška tekućine i doživite značajna zdravstvena poboljšanja:

Peršin
Peršin je jedan od najmoćnijih prirodnih diuretika. Obiluje antioksidansima i hranjivim tvarima koji poboljšavaju cjelokupno zdravlje.

Limun
Započinjanje dana s limunovim sokom jedna je od najzdravijih navika koje možete imati, jer će detoksicirati sustav, liječiti infekcije mokraćnog sustava i regulirati krvni tlak.

Voda
Pijenje puno vode eliminirat će nakupljene tekućine iz tijela. Možete iscijediti limun u čaši vode ili dodati nekoliko kriški đumbira za bolje učinke i piti ga tijekom cijelog dana.

Klice u Bruxellesu
Ova zdrava, niskokalorična hrana djeluje kao moćan diuretik i opskrbljuje tijelo brojnim hranjivim sastojcima i antioksidantima.

Cikla
Cikla je puna antioksidansa, posebno betalaina, koji će podržati proces čišćenja tijela i podržati cjelokupno zdravlje.

Krastavac
Krastavci se uglavnom sastoje od vode, pa hidriraju tijelo i detoksiciraju ga. Poboljšavaju funkciju mokraćnog sustava, podržavaju mršavljenje, sprječavaju rak i od velike su pomoći u slučaju dijabetesa.

Jabučni ocat
Jabučni ocat ima bezbroj zdravstvenih potreba, a jedna od njih je poticanje uklanjanja nepotrebnih tekućina, a time i potpora zdravlju mokraćnog sustava i probavi.

Češnjak
Češnjak čisti tijelo i jača imunološki sustav, jedan je od najmoćnijih prirodnih antibiotika.

Sok od brusnica
Učinkovito liječi infekciju mokraćnog sustava, zahvaljujući diuretičkim svojstvima, optimizira razinu kalija u tijelu i pruža visoku razinu antioksidansa koji sprječavaju oštećenje slobodnih radikala.

Artičoke
Artičoka ima diuretička svojstva, pomaže u gubitku kilograma i probavi te pruža velike količine minerala i vitamina potrebnih za naše cjelokupno zdravlje.

Patlidžan
Patlidžan je snažni diuretik koji pomaže mršavljenju i čisti tijelo.

Šparoga
Šparoge su još jedan korisni prirodni diuretik koji je prepun antioksidansa i korisnih spojeva.

Kofeinski napitci
Pića s kofeinom imaju diuretička svojstva, ali pripazite da ograničite njihov unos, jer kofein i neki drugi sastojci ovih napitaka mogu imati određene negativne učinke na zdravlje.

Celer
Celer je pun vode, pa će hidratizirati tijelo, pomoći probavi i ukloniti višak tekućine iz njega.

Rajčice
Rajčice su jedna od najzdravijih namirnica koje možete konzumirati, imaju snažna diuretička svojstva, a sadrže puno antioksidansa likopena koji sprečava bolesti srca i smanjuje rizik od raka.

Đumbir
Đumbir je moćna hrana za detoksikaciju koja će vam pomoći da se riješite viška tekućine i toksina iz tijela i ojačate imunološki sustav.

Lubenica
Lubenice sadrže puno vode, pa učinkovito uklanjaju pretjeranu sol i tekućinu iz tijela. Oni su bogati antioksidantima i sprečavaju skokove razine glukoze u krvi.

Kupus
Kupus je još jedan snažan diuretik koji eliminira višak natrija iz tijela i ima korisna svojstva koja podržavaju zdravlje srca i smanjuju rizik od raka.

Mrkva
Mrkva poboljšava vid, sadrži razne hranjive sastojke i snažni su prirodni diuretici koji potiču uklanjanje viška tekućine iz sustava.

Zob
Zob je izuzetno korisna ako želite izgubiti višak kilograma i regulirati razinu kolesterola. Također će ukloniti višak vode iz tijela.

Povezano

Najnovije