Travarstvo i njegova uloga u napadima panike i anksioznim poremećajima

Objavljeno:

Stres dovodi do organske, psihološke neravnoteže i do kroničnih bolesti koje će smanjiti kvalitetu života. Biljni lijek nudi širok spektar mogućnosti za liječenje i ublažavanje simptoma poremećaja povezanih s tjeskobom i bilo kojoj osobi koja pati od stresa.

Evo nekoliko ljekovitih biljaka koje se kod nekih ljudi imaju neke nuspojave. Nisu otrovni kad se uzimaju prema preporukama, ne reagiraju na alkohol i omogućuju osobi da slijedi normalnu rutinu.

Korijen Valerijane

Primarno se koristi kao mišićni relaksant. Ovo je sedativno i hipnotičko bilje. Učinkovit je u liječenju nervoznog podrhtavanja, bolova u trbuhu i kolika. Preporučuje se kod menstrualnih bolova i menopauze jer opušta zid maternice. Pomaže u regulaciji tjelesne temperature i krvnog tlaka. Pomaže u liječenju nesanice, smiruje živce i regulira vaš autonomni sustav uzbuđenja.

Priprema i upotreba:

Najčešće infuzija može biti u ekstraktu ili tabletama. Za preporučenu uporabu obratite se svom ljekaru ili ljekaru. Ako upotrebljavate korijen odrezan otprilike kao kažiprst, komad korijena i napravite čaj, pijte do 3 šalice dnevno prije spavanja.

Mjere predostrožnosti.

Osobe s problemima jetre ili bubrega trebaju se posavjetovati s liječnikom prije uzimanja bilo kakvih dodataka. Ne miješajte se s alkoholom, sedativima, mišićnim relaksansima, tabletama za spavanje ili drugim lijekovima.

Matičnjak, Metvica od metvice

Blagi sedativ s antidepresivnim učincima. Dobar lijek za kardiomiopatiju ili živčana stanja. Može vam pomoći kod lupanja srca, aritmija ili bolova u prsima. Može imati opuštajući učinak na probavni sustav, omogućavajući bolju probavu i sredstvo protiv nadimanja. Klinička ispitivanja pokazuju njegovu učinkovitost sa simptomima Alzheimerove bolesti. Studije pokazuju moguću učinkovitost u liječenju hipertireoze i Gravesove bolesti.

Priprema i upotreba:

Uglavnom se priprema u čaju. Zakuhajte vodu i dodajte 2 grančice svježeg lišća, ostavite nekoliko minuta, uzimajte tri puta dnevno nakon jela.

Mjere predostrožnosti:

Netoksičan. Možda nije primjereno za one starije od 12 godina. Trudnice rijetko koriste s oprezom. Prvo se posavjetujte sa svojim liječnikom.

Passiflora, pasionske svinje

Blagi sedativ, opuštajuće sredstvo i potiče san. Jedan je od najčešće korištenih prirodnih dodataka za liječenje hiperaktivnosti, krize tjeskobe i iritacije. Može biti saveznik za ublažavanje simptoma depresije. Može vam pomoći kod nehotičnih grčeva, menstrualnih grčeva ili kontrakcija maternice. Može pomoći u regulaciji krvnog tlaka i spriječiti moždane i srčane bolesti.

Priprema i upotreba.

Preporučena doza je 3 do 10 zrna, obratite se svom ljekaru za detalje.

Povezano

Najnovije