10 koraka za prevenciju raka prostate

Objavljeno:

• Jedite G-BOMBE

G-BOMBE su zeleni grah, luk, gljive i sjeme. Ova hrana ima snažne antikancerogene učinke. Krstasto povrće poput kelja, brokule i kupusa sadrži fitokemikalije koje detoksiciraju kancerogene tvari i smanjuju rizik od raka prostate. Obitelj luka djeluje protiv raka i pomaže u smanjenju rizika.

• Vježbajte

U studiji su muškarci koji su se bavili snažnom tjelesnom aktivnošću najmanje 3 sata tjedno imali 61% manji rizik od umiranja od raka prostate. Vježbanje, posebno stil izdržljivosti poput trčanja, plivanja i vožnje biciklom, ne samo da sprečava rak prostate, već i usporava brzinu njegovog napredovanja.

• Izbjegavajte mliječne proizvode

Istraživanje provedeno na ljudima iz 41 zemlje pokazalo je pozitivnu povezanost između konzumacije mlijeka i smrti od raka prostate. Ostali mliječni proizvodi poput sira i jogurta također mogu dodati rizik.

• Smanjite konzumaciju životinjskih proteina

Prekomjerna konzumacija životinjskih proteina dovodi do većeg rizika od raka prostate. Konzumacija velikih količina mesa, peradi i ribe povećava razinu IGF 1 u krvi što je pozitivno povezano s rakom prostate. Za dobro zdravlje prostate izbjegavajte više od 2-4 obroka životinjskih proteina tjedno.

• Izbjegavajte dodatnu folnu kiselinu

Folna kiselina može biti odgovorna za povećanje rizika od raka. Većina multi-vitamina sadrži sintetički oblik folata, jedan od vitamina B, koji je izravno proporcionalan riziku od raka prostate. Folat u hrani zapravo smanjuje rizik.

• Češće se seksajte

Nekoliko studija sugeriralo je da spolni odnosi češće smanjuju rizik od raka prostate. Ejakulacija čisti prostatu od karcinogena što smanjuje rizik od raka prostate. Za poništavanje rizika potrebno je više od 12 ejakulacija mjesečno.

• Češće posjećujte stalak za začine

Istraživači iz centra za holističku urologiju na Columbiji sugeriraju da mješavina bilja poput origana, đumbira i ružmarina može smanjiti rast stanica raka prostate za više od 78%. Zeleni čaj također ima antikancerogena svojstva.

• Vino i večera

Nedavno istraživanje na Nacionalnom institutu za rak dokazalo je da su muškarci koji su konzumirali više od 10 grama češnjaka dnevno 50% manje skloni riziku od raka prostate od onih koji to nisu učinili. Crveno vino sadrži resveratrol, antioksidans koji pomaže u inhibiciji rasta raka prostate.

• Nemojte kemijski čistiti

Većina kemijskih sredstava za čišćenje koristi percs, tvar koja može oštetiti bubrege. S vremenom može dovesti do raka. Ako imate odjeću koja treba kemijsko čišćenje, prozračite je prije nošenja ili potražite sredstvo za čišćenje koje ne koristi otapalo.

• Jedite više žitarica

Jesti žitarice ujutro zdrava je navika. Budući da je doručak najvažniji obrok u danu, dodajte bademovo ili sojino mlijeko i smanjite rizik od raka prostate.

Povezano

Najnovije