Pomoć za brzo povraćanje. Voda od đumbira ili riže može donijeti željeno olakšanje

191

Jeste li se ikad osjećali kao da se sve što ste upravo pojeli želi vratiti? Da se vaš želudac okrenuo i nije u stanju zadržati i probaviti sve što je došlo u njega? Povraćanje je jedna od najneugodnijih stvari koja se može dogoditi našem tijelu, a ponekad moramo samo čekati da nestane i želudac povraća sve što mu ne odgovara. Ali ponekad ne moramo čekati! Da biste se brže oslobodili, pokušajte s ovim kućnim lijekovima kako biste prestali osjećati mučninu ili povraćanje.

đumbir
Đumbir se koristi za liječenje želučanih tegoba i mučnina više od 2000 godina i jednako je učinkovit kao nekad. Iz jedne šalice soka od jabuke, žlice đumbira u prahu i pola šalice vode stvorite napitak. Pijte i uživajte u nadolazećem olakšanju. Alternativno, možete pojesti mali komad đumbira ili napraviti čaj. Pijte samo nakon hlađenja.

Jabučni ocat
Jabučni ocat ima antibakterijska svojstva koja umiruju grčeve u želucu koji uzrokuju povraćanje. Također pomaže u obnavljanju niske razine kiseline u želucu, uklanjajući žgaravicu. Pomiješajte žlicu jabučnog octa sa žlicom meda i šalicom vode. Dobro promiješajte i pijte u malim gutljajima.

cimet
Cimet sprečava povraćanje ili nastavlja povraćanje i ublažava nadimanje. To je moćan antibakterijski proizvod koji pruža olakšanje već u nekoliko minuta nakon njegove konzumacije. Kuhajte 2 – 3 štapića u kipućoj vodi 25 minuta. Zatim dodajte žlicu meda i polako pijte.

Riža voda
Ako je povraćanje uzrokovano gastritisom, tada je voda od riže upravo ono što vam je potrebno da se oslobodite. Riža je bogata škrobom i kad se pomiješa s vodom ublažava upalu i iritaciju, štiteći unutarnju sluznicu želuca. Uzmite šalicu nekušene riže i temeljito je isperite da biste je uklonili od prljavštine. Zatim je stavite u zdjelu, prelijte 2 šalice svježe vode i ostavite da se natapa oko 15 – 30 minuta. Povremeno miješajte. Iscijedite i pijte rižinu vodu cijeli dan.