Imate li simptome proljetnih alergija u ljetnim mjesecima? Ovdje su glavni čimbenici koji ih mogu uzrokovati

187

Pripremili smo popis glavnih čimbenika koji bi mogli potaknuti ovu neugodnu situaciju.

Trava ili polen
Iako je cvjetni pelud prvenstveno odgovoran za alergije u proljetnim mjesecima, korov i suha trava mogu proizvesti mala, lagana i suha peludna zrnca koja mogu kilometrima putovati vjetrovima.

smog
Zagađenje zraka dostiže najvišu razinu ljeti, posebno u urbanim područjima. Smog je jedan od oblika koji je za nas posebno rizičan u vrućim ljetnim danima. Smog sadrži ozon iz zagađivača koje proizvode automobili, elektrane, kemijska postrojenja i rafinerije. Ove tvari reagiraju kemijski na prisustvo sunčeve svjetlosti. Ozon može imati niz štetnih učinaka na naše dišne ​​putove.

Ujedni insekti
Pazite na dosadne insekte tijekom ljetnih aktivnosti na otvorenom, koji svojim ubodima mogu izazvati opasne reakcije. Pčele, osi, stršljeni, mravi i drugi mogu izazvati opasne reakcije. Pokušajte izbjegavati pijenje iz otvorenih konzerva, koristeći slatki parfem i hodajući bosi po travi.

Bube i bakterije
Visoke temperature i vlaga uzrokuju plijesan na mjestima poput podruma ili kupaonice, što izaziva alergijske reakcije. U tim uvjetima, grinje se nalaze i u krevetu, što izaziva kihanje.

U slučaju ozbiljne alergijske reakcije, odmah potražite liječničku pomoć.

Kako vam se svidio današnji članak? Pripadate li ovoj skupini ugroženih pojedinaca? Javite nam svoje iskustvo u komentarima i slobodno podijelite članak između svojih prijatelja i obitelji.