Ovi uobičajeni sastojci i 15 minuta su sve što vam je potrebno za ubijanje sinusne infekcije

Objavljeno:

Infekcije sinusa mogu biti stvarno jadne, popraćene simptomima poput glavobolje, boli i pritiska u sinusima.

Liječnici zaprepašteni: Uklanjanje madeža i kože nikad nije bilo jednostavnije (bez operacije)
Sponzorirao Revcontent
Sinusitis je medicinski izraz za većinu vrsta sinusnih infekcija i pokriva upalu nosnih šupljina i sinusa, što može uzrokovati poteškoće s disanjem, pritiskom i boli. Mogu ga uzrokovati virusne, alergijske, bakterijske i gljivične infekcije, pa može biti zarazno.

U ranim fazama infekcija sinusa može se liječiti bez upotrebe antibiotika. Prije svega, trebate se odmoriti i piti puno tekućine te izbjegavati šećer i kofein.

Bol se može ublažiti uz pomoć para i ispiranja nosa, što također može pojačati drenažu. Štoviše, trebali biste spavati uzdignute glave kako biste podržali drenažu odvoda sinusa i ublažili bol u sinusima.

Ipak, ako simptomi potraju ili imate temperaturu veću od 100,5, nazovite svog liječnika. Ovi znakovi ukazuju na to da je infekcija ozbiljna i da vam je potrebna hitna pomoć:

Bol ili oteklina oko očiju
Dvostruki vid
Ukočeni vrat
Kratkoća daha
Natečeno čelo
Jake glavobolje
Zbunjenost
Nepravilnosti vida
Zagušenja sinusa također se mogu liječiti uz pomoć jabučnog octa i tlačnih točaka.

Vomerova kost je tanka, okomita kost u nosnoj šupljini. Ako se pritisne naprijed-natrag, sinusi će se lako isušiti, a pritisak i upala će se ublažiti.

Trebali biste staviti palčeve između obrva dok pritiskate jezik o krov usta. Pritisnite istodobno palčevima i jezikom otprilike pola minute.

Jabučni ocat, s druge strane, bori se protiv infekcije sinusa i smanjuje stvaranje sluzi. Konzumacija tonika od jabučnog octa nekoliko puta dnevno uništit će patogene, razbiti zagušenja i smiriti simptome infekcije sinusa.

Sastojci

1 žlica jabučnog octa
1 1/2 šalice tople vode
3-5 kapi obične stevije (ili žličice sirovog meda)
Upute:

Dodajte jabučni ocat u vodu i zasladite medom ili stevijom. Ovaj bi tonik trebali piti 2-3 puta dnevno.

Evo još nekih učinkovitih domaćih lijekova:

Antibiotski čaj od limuna i češnjaka

Sastojci

1 organski cijeli limun, opran, izrezan na četiri dijela i posađen sjemenkama
3 češnja češnjaka
½ šalice vode
1 šalica kipuće vode
Med
Upute:

U blenderu izmiješajte limun, češnjak i pola šalice vode. Zatim ulijte u vatrootpornu 16 oz. teglu i dodajte kipuću vodu. Pokrijte staklenku i ostavite da strmi 5 minuta. Procijedite u veću šalicu i zasladite medom. Čaj pijte 3 puta dnevno za borbu protiv infekcije sinusa.

Namaz od hrena

Očistit će zagušene kanale sinusa. Dovoljno je pomiješati žlicu svježe naribanog hrena, žličicu svježe iscijeđenog limunovog soka i žličicu djevičanskog maslinovog ulja. Zatim namažite krekere ili kriške kruha kako biste pomogli isušivanju sinusa.

Na pari s timijanom i pepermintom

Nana sadrži mentol, koji je moćan prirodni dekongestiv, a timijan ima jaka antibakterijska svojstva.

Trebali biste pomiješati 3 žličice suhe majčine dušice i 3 žličice paprene metvice u vatrostalnoj zdjeli, dodati kipuću vodu i nagnuti se ručnikom iznad glave. Udahnite 10 minuta i ponavljajte nekoliko puta dnevno.

Oblog od đumbira

Đumbir se bori protiv upale i ublažava bolove u sinusima. Kriške 3-inčnog korijena đumbira trebali biste dodati u 2 šalice vode i prokuhati.

Zatim poklopite i ostavite da se krčka 20 minuta. Procijedite i umočite krpu u topli čaj. Lezite uzdignute glave i stavite oblog na lice da djeluje 15 minuta.

Homeopatija

Homeopatija se vraća zahvaljujući netoksičnim materijalima koje koristi i sposobnosti liječenja kroničnih simptoma. Njegove lijekove možete lako pronaći na mreži, u trgovinama prirodnom hranom ili ih vaš homeopat dobavlja.

Ovo su najučinkovitiji lijekovi koje možete koristiti:

Arsenicum Album: Trebali biste ga isprobati u slučaju rijetkog, vodenastog i gorućeg iscjetka, tendencije da se osjećate hladno i snažne želje za toplim napitcima, popraćene tjeskobom i nemirom.

Hydrastis: Trebali biste ga koristiti u slučaju gustih, smrdljivih mirisa i žutog oštrog iscjetka, sirovih i gorućih nosnih prolaza, jakih glavobolja frontalnih sinusa i kapanja nakon nosa.

Silicea: Može vam biti od velike pomoći ako vam tvrde kore u nosu lako krvare, osjetite bolove u sinusima prednjih i maksilarnih sinusa, nos je začepljen, nosne kosti osjetljive na dodir i nasilno kihnete.

Mercurius Iodatus: Koristite ga u slučaju žutog ili zelenog iscjetka, obojanog krvlju, sirovih i ulceriranih nosnica, puno se znoite i patite od ekstremnih temperatura.

Nux Vomica: -To je korisno kada su prolazi zagušljivi, u slučaju frontalnih glavobolja ili kada se osjećate hladno i razdražljivo na buku i svjetlost.

Povezano

Najnovije