Pet dana proveo u SANDUKU, to je bio jedini način da dođe kući: Sada ima samo jednu ŽELJU

Objavljeno:

Britanac Brajan Robson, koji je živeo u Australiji, zaželeo se doma, pa je nagovorio dvojicu muškaraca da ga zatvore u sanduk i “pošalju” kući avionom.

Danas, 60 godina kasnije, Brajan traži pomagače kako bi im zahvalio.

Brajan je, naime, 1965. imao 19 godina, bio je radnik Viktorijanske železnice u Australiji i smislio je ludi plan za povratak u rodni Vels, prenosi Miror.

Avionska karta mu je bila preskupa, za jedan smer je trebalo da izdvoji 800 dolara, što je bilo mnogo više više od njegove mesečne plate.

Nedavno se Brajan obratio novinamarima Iriš tajmsa s odlukom da se ponovno poveže s dvojicom muškaraca koji su mu pomogli. Jedino što zna o njima je da se zovu Pol i Džon.

– Sećam se da je Pol prvobitno bio protiv plana ali Džon mi je rekao da ne brinem da će ga nagovoriti. Tako su obojica pristali i pomogli mi – rekao je Brajan.

Robson je novinarima ispričao da je putovao pet dana i da je na kraju završio u Los Anđelesu u prtljažniku za teret. Tri dana ranije uzimao je laksative kako bi bio siguran da ga ne zatekne u avionu.

Zatvoren u mali drveni sanduk, Brajan je sa sobom poneo kutiju s jastukom, knjigom o Bitlsima i kovčegom.

Foto: Shutterstock

Pol i Džon su rezervisali let iz Melburna za London bez ikakvih problema. Sve dok njegov sanduk nije bio prebačen na “PanAmov” let jer je originalni avion bio pun.

Tada je umesto u London, sanduk krenuo prema Los Anđelesu. Brajan je bio potpuno pothranjen i preslab da se izvuče napolje.

Srećom, nakon pet dana, nepoznati čovek je provirio u rupu na sanduku i video Brajana.

Nakon toga, pet dana se oporavljao u bolnici gde ga je ispitao i FBI. Nedugo zatim je pušten, te su mu dopustili da odleti putničkim avionom do Ujedinjenog Kraljevstva bez ikakvih posledica.

Povratkom u Veliku Britaniju, pisao je dvojici muškaraca koji su mu pomogli, ali oni nisu nikad odgovorili.

76-godišnjak se sada ne seća ni kako se prezivaju, ni odakle su, no svejedno i dalje želi da im se zahvali.

Svoje putovanje dokumentovano je u knjizi “The Crate Escape” koja je objavljena 2021. godine.

objektiv.rs

Povezano

Najnovije