AKO IMATE GNOJ U GRLU, TESTIRAJTE SE NA POLNE BOLESTI: Boja ukazuje na infekciju, javlja se na NAJČUDNIJIM MJESTIMA!

Objavljeno:

Saznajte koji su simptomi gonoreje.

Posle hlamidije, gonoreja je druga najčešća bakterijska polno prenosiva infekcija.Kako da prepoznate da ste zaraženi i da pod hitno morate da se lečite?

Nedelje, pa čak i meseci mogu da prođu pre nego što se pojave prvi simptomi infekcije, kažu lekari. Važno je da obratite pažnju na boju i konzistenciju sekreta iz genitalija. Nacionalna zdravstvena služba je saopštila da kod žena simptomi gonoreje uključuju “neobičan vaginalni iscedak”, koji može biti redak ili vodenast, zelen ili žut.

Kod muškaraca, iscedak sa vrha penisa je beo, žut ili zelen. Kod oba pola javiće se peckanje ili bol prilikom mokrenja, dok se kod žena može javiti i bol i neka vrsta nelagode u donjem delu stomaka.

Često se javlja i krvarenje između menstruacija, obilnija krvarenja tokom ciklusa, kao i krvarenja nakon seksa. Kod muškaraca javlja se bol i osetljivost testisa. Ne tako retko, javlja se i oticanje kožice.

“Oko jedan od 10 zaraženih muškaraca i pet od 10 zaraženih žena nemaju nikakve očigledne simptome”, upozorila je Nacionalna zdravstvena služba.

Infekcija gonoreje takođe može da se javi u rektumu, grlu ili očima. Ako se javi u očima, izazvaće nelagodu, bol i suzenje, ali kada postoji infekcija u grlu, velika je verovatnoća da neće biti očiglednih simptoma.

“Važno je da se testirate na gonoreju ako mislite da postoji mogućnost da ste zaraženi. Čak i ako nemate očigledne simptome ili su oni nestali sami od sebe”, navode lekari iz NHS.

MONDO

Povezano

Najnovije