Savršeno glačana košulja brzo i jednostavno. Samo slijedite nekoliko pravila

277

Glavna grupa koja nosi majice su muškarci, ali žene vole i košulje. Nose se posvuda i neki ne mogu zamisliti postojanje bez košulje. Ali košulja nije košulja koju samo obučete i možete izaći. Košulja nosi određenu poruku društvenog života i zato bi uvijek trebala biti uredna, čista, ali prije svega glačana. Uostalom, odjeća ima određenu vrijednost, a takav zgužvani ovratnik ili rukavi u društvu sigurno nisu izgledali dobro. Ali znate li kako pravilno glačati košulju? Možda se iznenadite, ali mnogi ljudi nemaju pojma. Iz tog smo razloga pripremili nekoliko jednostavnih savjeta.

Posjetnica muškarca i žene
Lijepo glačana košulja posjetnica je svakog muškarca koji je nosi. Isto tako, žene bi trebale imati košulju glačanu i urednu. Naravno, željezo se koristi za glačanje tkiva na odjeći, donjem rublju i daje im atraktivan izgled. Jeste li, međutim, znali da se visoke temperature peglanja mogu riješiti raznih bakterija i grinja koje mogu uzrokovati zdravstvene probleme? Razmislite o tome sljedeći put kad glačate.

Različite tkanine, različite temperature
Peglanje majica definitivno nije popularna aktivnost jer sadrže mnoštvo pletiva, ovratnika i ponajviše gomile gumba s kojima treba biti oprezan. Ali ako radite u uredu, stvarno će vam trebati glačana košulja. Iz tog razloga korisno je znati na primjer kako odabrati odgovarajuću temperaturu željeza za različite vrste košulja: pamuk 150 ° C, posteljina 200-300 ° C, viskoza 120 ° C, poliester poliester 110 ° C, laneni pamuk 190-200 ° C, umjetni 160 ° C.

Pazi na gumbe
Košulje je najbolje peglati kad su malo vlažne, zato ih uvijek radije navlažite vodom prskalicom. Najprije glačajte ovratnik iznutra prema sredini, a zatim pređite na krajeve. Možete koristiti komade kartona kako biste spriječili da ovratnik ošteti i zadrži oblik. Postupno nastavite klasični način peglanja košulje, naizmjenično između strana. Pazite na gumbe jer se mogu topiti na visokim temperaturama. Nakon glačanja idealno je objesite na vješalicu da zadržite oblik.