ZAŠTITITE SVOJE BILJKE OD PUŽEVA: Ova smjesa najefikasnije rješenje za ove štetočine

Objavljeno:

Nema ništa gore od spoznaje da su vaše sadnice preko noći desetkovane od strane gomila gladnih puževa. Ove vrtne štetočine su proždrljive i obožavaju grickati mlade biljčice dok vi spavate, što može rasplakati čak i najiskusnije vrtlare.

Iako postoje razne metode za držanje ovih mekušaca podalje, najučinkovitije su one koje fermentiraju u vašem dvorištu. Osim popularne pivske zamke, postoji još jedna prirodna metoda koju možete napraviti, a za nju nije potrebna niti kap piva.

Osim svježeg rasta, štetnike poput puževa privlači sve što fermentira. Zbog toga su pivske zamke vrlo učinkovite za uklanjanje puževa iz vrta. Pivo prilično uspješno privlači ova stvorenja, jer ne mogu odoljeti fermentiranoj tekućini. Puževi koji upadnu u fermentiranu tekućinu ne mogu pobjeći i na kraju se utope. Srećom, postoji i druga zamka s istim rezultatima, za koju su potrebni samo šećer i voda s kvascem. Budući da se pivo pravi s kvascem, logično je da će ova uradi sam otopina biti primamljiva puževima.

Kako napraviti vlastitu zamku za puževe?

Prvo, trebate posudu s ravnim stranama koja je dovoljno duboka da puževi ne mogu lako ispuzati iz nje. Nakon što odaberete prikladnu posudu, pripremite tekućinu miješajući kašičicu kvasca i šećera u šolji tople vode. Dobro promiješajte da se suhi sastojci potpuno otope.

Zatim ulijte ovu mješavinu u posudu i postavite zamku na željeno mjesto u vrtu. Važno je imati na umu da zamka privlači samo puževe koji su u neposrednoj blizini, što znači da biste trebali napraviti više zamki kako biste zaštitili sve svoje biljke.

Mamce treba zakopati tako da vrh posude bude u ravnini s tlom. Nakon toga, redovno provjeravajte zamke i uklanjajte mrtve puževe prije nego što ponovno napunite posude slatkom otopinom, piše Jutarnji list.

Povezano

Najnovije