NAJBOLJI NAČIN PRIPREME PARADAJZ-PAPRIKE ZA ZIMNICU IKAD!

Objavljeno:

Sastojci:

-6 kg. od paradajz paprike
– 2 litre alkoholnog octa
– 2 litre vode
– 250 mililitara ulja
-250 grama šećera
-60 grama soli
– Jedan paket papra u zrnu

Priprema:

Počnite s pranjem paprika i uklanjanjem peteljki. Zatim ih vilicom izbockajte na nekoliko mjesta kako biste pojednostavili postupak. Zatim pomiješajte ocat, vodu, ulje, šećer, sol i papar te smjesu stavite na štednjak da zavrije.

Kada salamura zavrije, dodajte papriku i ostavite da kuha otprilike 10-15 minuta. Trajanje vrenja varira ovisno o debljini paprike; ako je svježa i gusta kako je predviđeno, trebat će joj toliko vremena, dok bi tanja paprika trebala imati kraće vrijeme vrenja. Šupljikavom žlicom vadite paprike i prebacite ih u posude dok se sve ne ispeče.

Početni recept navodi da ih trebate ostaviti da se ohlade otprilike 12 sati. Ipak sam modificirala proceduru: kako sjeckam sve paprike, one ranije su se malo ohladile. Kad završim sa sjeckanjem, posložim ih u staklenke i odmah prelijem salamurom. Zatim zatvorim staklenke dok su još tople, umotam ih u deke da ostanu izolirane do sljedećeg dana. Poklopci čvrsto zatvaraju.

Jedina izmjena koju sam napravio bila je smanjenje vremena; osim toga nije bilo nekog posebnog razloga, i to sam također skinuo s dnevnog reda. Bez obzira na način pripreme, ne možete pogriješiti. Mjerenja su točna do miligrama, a ova tekućina je toliko divna da biste mogli doći u iskušenje da je otopite kako biste izbjegli višak, iako je i gutljaj također opcija… to je izvrstan recept.

PREUZETO

Povezano

Najnovije