Događaji koji su ljudima promijenili potpuno živote

Objavljeno:

U životu bismo trebali biti spremni na sve, prihvatiti i sreću i radost.

Ipak, postoje trenuci koji su toliko uznemirujući da se ucrtavaju u naše duše. Ljudi su podijelili ispovijesti događaja koji su im promijenli živote.

Ipak, nastavili su dalje, pokazujući veliku hrabrost.

Pročitajte njihove ispovijesti.

1. Jedne noći, spavala sam čvrsto kada me iznenada probudio zvuk jakog mumlanja. Pogledala sam prema svom mužu, koji je bio u nekoj vrsti transa, mumlajući i jaučući u krevetu. Protresla sam ga. Nije bilo odgovora. Upalila sam svjetlo, ali on se nije pomaknuo, a onda je samo počeo mahnito pomjerati ruke.

Pozvala sam 911, a hitna pomoć je došla. Tokom tog vremena, polako se budi i počinje razgovarati. Oni insistiraju da ga odvedu u bolnicu. Proveli smo nekoliko sati tamo, a on je tokom toga počeo da se ljuti na mene zbog pozivanja 911. Skida burmu, baca je u smeće i kaže mi da sam strašna osoba koju nikada više ne želi vidjeti. Tada su me sestre sjele i rekle mi šta se dešava.

U mom užasu, obavijestili su me da ima bipolarni poremećaj. U dubokoj je maniji i psihotičan je. Primorali su ga na prijem, a onse sljedećih nekoliko sedmica liječio. U tom periodu tugovao sam kao da sam ga gledao kako umire. Gledati svog partnera kako potpuno gubi kontakt s stvarnošću je zaista srceparajuće. Njegovo tijelo je bilo tu, ali njega nije bilo. Trebalo mi je dugo da se oporavim.

Sada, nakon dvije godine, stabilizovao se na pravim lijekovima. Može da zadrži posao, vratio se svom pravom sebi, i sve smo razjasnili. To je okrutna bolest, ali liječiti se mora.

2. Jednom sam ušao kod prijatelja, a da nisam znao da je neuredan u 40-im. Potpuni šok. Čovjek ima normalan posao, prijatelje itd., ali je potpuno neuredan. Miševi u stanu, smeće u kuhinji koje doseže skoro do plafona, plijesan svuda na jednom zidu u spavaćoj sobi. Nisam se usudio koristiti kupatilo… Potpuni šok.

3. Živio sam u kući koja je imala otiske dječijih stopala na plafonu jedne od spavaćih soba. Plafoni su bili izuzetno visoki. Nisam mogao smisliti način kako bi nečije dijete moglo doći do tamo. Čak ni penjanje uz ljestve i držanje djeteta naopačke ne bi uspjelo.

4. Imao sam nesreću u kojoj sam izgubio dva puna tjedna sjećanja. Vidio sam slike na kojima sam u invalidskim kolicima, dok su me roditelji i brat vozili po bolnici. Oči su mi bile otvorene, smijao sam se, ali se toga doslovno ne sjećam. Ništa. To je praznina.

5. Radim u banci i imao sam čovjeka koji je uvijek dolazio da šalje međunarodne transfere velikih iznosa. Jednog dana, kada smo provjeravali njegove informacije za završavanje ovog transfera, dobio sam specifičnu upozorenje koje je značilo da moram nazvati broj koji je banka navela kao nespecificiran. Pa, taj broj je bio FBI, i pitali su me da li je taj čovjek još uvijek u filijali, a ja sam rekao da.

Izašao sam napolje i ponašao se kao da se ništa nije desilo, a unutar 5 minuta, cijela zgrada je bila okupirana. Gledao me je direktno u oči i pitao: “To je za mene, zar ne?” A ja sam klimnuo glavom.

Prebačen sam u drugu filijalu i nisam čuo ništa osim da je slao novac nasilnim organizacijama.

6. Jedne noći, probudio sam se oko 1 ujutro, čuo sam da je tuš uključen… Prvo sam pomislio da je moj brat; radi noćne smjene, pa sam mislio da se vratio kući kasno i da se tušira… Trajalo je to oko pola sata dok nisam ustao da vidim šta radi… Niko nije bio u tušu, moj brat još nije bio kod kuće, bio sam jedini u kući.

I do danas, nemam pojma kako se uključio ili ko je to učinio… Gotovo 5 godina kasnije, još uvijek mislim o tome i osjećam strah… Čak i sada kada ovo pišem, osjećam potrebu da upalim svjetla u kući. Zašto to radim sebi?!

7. Probudila sam se i vidjela svoje dijete kako ima napad, pjenasto na ustima i plavih usana. Ta slika i strah koji sam osjećala će me uvijek progoniti. Nikada prije nije imala napade, pa nisam imala pojma šta se dešava, a riječi ne mogu opisati užas. Ona je sada dobro; dijagnosticirana joj je rijetka bolest mozga koja uzrokuje česte napade. To je bio prvi.

(Novi.ba/Brightside)

Povezano

Najnovije