TATA JE UŠAO U MOJU SOBU I REKAO MI 1 rečenicu: A onda je uletjela mama i sledila me

Objavljeno:

Na mreži ljudi redovno dijele uznemirujuće i sablasne događaje koji su ih duboko pogodili. Ove ispovijesti mogu zvučati kao da pripadaju horor filmu ili gotičkom romanu, ali to su prave priče koje su se dogodile ljudima hrabrim dovoljno da ih podijele na internetu.

-Sjećam se da sam se igrala u svojoj sobi kada sam imala 8 godina i moj je tata ušao. Sjeo je pored mene i počeo mi šaptati. Nakon nekoliko minuta, ustao je i rekao: “Nikada ne ostavljaj mamu samu, u redu?” Poljubio me je u čelo i otišao.

Moja mama je ubrzo došla, s panikom na licu.

Uhvatila me je, pokušavajući ostati smirena, ali sam mogao osjetiti da nešto nije u redu. Kroz suze mi je rekla da je moj tata preminuo tog jutra. To je bio najtragičniji dan u mom životu, ali i onaj koji ostaje misterija. Moj tata me je posjetio popodne—pa kako je mogao umrijeti tog jutra?

– Jednom, kada sam bio dijete u osnovnoj školi, probudio sam se usred noći i osjećao se ekstremno paranoično. Kada sam pogledao prema vratima, vidio sam figuru moje majke kako stoji tamo—samo crna silueta u mom okviru vrata. Pozvao sam je (“mama”) bez odgovora. Počela je hodati prema meni, a ja sam je stalno zvao bez odgovora. Prišla je mom krevetu i nagnula se, ali njena silueta je i dalje bila potpuno crna; nisam mogao vidjeti njenu odjeću ili lice. Tada sam pokrio pokrivače preko glave i ležao tako nekoliko minuta, previše uplašen da se otkrijem. Kada sam na kraju to učinio, silueta je nestala i ponovo sam bio sam. Kunem se da sam bio 100% budan i još uvijek osjećam strah koji sam tada osjećao. Nemam pojma zašto sam to vidio.

– Prije nekoliko mjeseci, probudio sam se i vidio visoku, tamnu figuru iznad svog kreveta, ali pošto patim od spavanja paralize, samo sam pretpostavio da haluciniram i ponovo zaspao. Moja punica je te noći ostala kod nas u spavaćoj sobi, a ujutro je počela pričati kako se probudila sa osjećajem da je posmatraju.

– Kada sam bio dijete, imao sam lava lampu. Kada je bila upaljena, postajala je jako vruća. Kako je bila žuta, koristio sam je za crtanje noću. Tako, sjedio sam tamo, crtajući, kada se lampica odjednom sama ugasila. Počeo sam paničiti jer se jako bojim mraka, i počeo sam zvati svoju mamu za pomoć. Ušla je u moju sobu, a kada sam objasnio situaciju, rekla je da lampa nikada nije bila uključena; cijelo vrijeme sam sjedio u tami. Dotaknuo sam lampu, bila je hladna…

– Kada sam bio u drugom razredu, jednog dana tokom časa počeo sam se osjećati jako gladno i loše. Izdržao sam do ručka, ali na putu do kafeterije, moj vid se promijenio tako da sam mogao vidjeti samo u crno-bijelim tonovima. Čim sam počeo jesti, moj normalan vid se vratio. Medicinska sestra me je kasnije poslala kući s temperaturom, ali nikada nisam mogao shvatiti kako je uopšte bilo moguće privremeno postati daltonista. Moja porodica mi ne vjeruje ni do danas.

PREUZETO

Povezano

Najnovije