Amarilis može cvjetati čak 75 puta; ovdje je vodič o tome kako ga uzgajati, osiguravajući da vaš dom pobudi divljenje: otkrijte tajnu.

Objavljeno:

Za one pojedince koji dosljedno traže inovativne metode za uređenje svog doma, predstavljamo vam zadivljujući proljetni cvijet koji će sigurno osvojiti vaš interes.

Ovaj cvijet je poznat kao amarilis.

Ova lukovičasta vrsta potječe iz tropske Amerike i obično se sadi između početka studenog i veljače, s razdobljem cvatnje u svibnju i lipnju.

Ova biljka ima izduženo lišće i robusnu, uspravnu stabljiku koja podržava velike, vizualno upečatljive cvjetove u obliku trube. Cvjetovi ove atraktivne vrste dostupni su u nijansama ljubičaste, narančaste, crvene i bijele, kao iu dvobojnoj varijanti, što pridonosi ukupnoj draži biljke.

Kroz križanje sorti dostupnih na našem tržištu, može se uočiti niz varijacija u veličini i obliku, što rezultira i minijaturnim i visokim oblicima, karakteriziranim dvostrukim ili pojedinačnim cvjetovima.

Amarilis je najbolje uzgajati u tegli ili posudi, a za ovu biljku najprikladnije mjesto je balkon. Ova ukrasna vrsta uspijeva u zasjenjenim ili polusjenovitim područjima, osobito u fazi cvatnje. Bez problema podnosi i jaku sunčevu svjetlost. U fazi mirovanja amarilis je preporučljivo premjestiti na hladno i zatamnjeno mjesto do ponovnog nicanja prvih cvjetova.

Što se tiče navodnjavanja, amarilis zahtijeva znatnu količinu vode i treba ga zalijevati što je češće moguće. Tijekom ljetnih mjeseci i pri povišenim temperaturama može biti potrebno zalijevati više puta dnevno.

Među značajnim karakteristikama cvijeta je izuzetna dugovječnost lukovice, koja može izdržati čak 75 godina, dok pojedine vrste imaju cvjetove koji mogu doseći promjer i do šest centimetara.

Promatrajte izvrstan izgled ovog cvijeta; možda ćete razmisliti o tome da ga usvojite kao novi dodatak svom kućanstvu.

preuzetio

Povezano

Najnovije