U trenu uklanja zagorenu prljavštinu sa gorionika i zagorenu masnoću: Neprocenjivi TRIKOVI za čišćenje dovest će u red čak i najprljaviju peć!

Objavljeno:

Čišćenje pećnice može biti prilično naporan posao. Zagoreli ostaci se vrlo lako talože na njegovoj površini, a efikasno otklanjanje njih bez grebanja površine može biti bukvalno herojski podvig. Čak i skupi proizvodi za čišćenje možda ne garantuju rezultat koji očekujemo. Ovo posebno važi ako smo dugo zanemarivali čišćenje rerne

Danas ćemo vam pokazati zaista genijalan i ekološki prihvatljiv način da očistite svoju pećnicu kako bi ponovo izgledala kao nova. I iza toga ne stoji nikakvo čudotvorno sredstvo za čišćenje, već samo prava kombinacija sastojaka koju inače imate kod kuće.

trebamo:
Sprej boca

2 kašike sode bikarbone

Tkanina

Sirće

Manja činija

Procedura:
Čišćenje ima dvije faze. Prvo ćemo se fokusirati na unutrašnjost pećnice, a zatim na vrata s prozorom.

Počnimo prvo od unutrašnjosti.

Izvadite pojedinačne fascikle iz rerne.

Pomiješajte 1 supenu kašiku sode bikarbone sa malo vode u posudi da dobijete pastu.

Nanesite pastu na unutrašnje dijelove pećnice. Možemo primijetiti da pasta postaje smeđa.

Pustite da pasta deluje najmanje 12 sati (idealno 24 sata) i videćete koliko efikasno pasta otapa čak i veoma zagorenu prljavštinu. Nakon ovog vremena, uzmite mokru krpu i obrišite što je više moguće paste.

Sipajte malo sirćeta u bočicu sa raspršivačem i poprskajte ga po mestima na kojima se još vide ostaci sode bikarbone. Zatim dobro obrišite unutrašnjost vlažnom krpom.

Zatim upalimo rernu na nisku temperaturu i ostavimo 15-20 minuta da se unutrašnjost dovoljno osuši.

Sada prelazimo na čišćenje vrata i prozora.

ugnen

Ponovo pomiješajte sodu bikarbonu sa vodom i napravite pastu. Nanesite pastu na prozor i ostavite da djeluje 30 minuta. Zatim ponovo očistite površinu mokrom krpom. Rezultate svog rada ćete vidjeti odmah!

izvor: newsner

 

Povezano

Najnovije