GODINAMA PROVJERENA METODA: Ovako čistite sinuse i uklanjate svu sluz iz nosa!

Objavljeno:

Ova metoda je nekada bila vrednija od zlata!

Ovo je pravi prirodni lijek za sinusitis. Očistite sinuse i uklonite sav gnoj i sluz iz njih. Sinusitis i začepljen nos će biti stvar prošlosti.

Danas ćete naučiti kako pripremiti pravi prirodni lijek za sinusitis. Ako ste ikada imali sinusitis, onda znate koliko je teško nositi se s ovim stanjem. Upala vas može mučiti nedeljama ili čak mesecima. Ali može se vrlo brzo izliječiti. Na jednostavan način.

Ovo nam treba:
300 g krupne morske soli
pot
tanki pamučni peškir
Krupna morska so.

Samo morate naučiti kako ga koristiti. Sol je nekada bila vrednija od zlata. Danas je jeftin i dostupan svima. Kada je riječ o liječenju karijesa, morska sol nikada nije izgubila svoju vrijednost. Bez obzira na njegovu cijenu.

Uzmite suhu emajliranu posudu i u nju sipajte oko 300 grama krupne morske soli. Stavite šerpu na šporet i lagano zagrevajte dok so ne dostigne temperaturu od oko 45°C. Rukom provjerite temperaturu, trebala bi biti topla ali ne gori.

Morska so ne bi trebalo da bude prevruća, otprilike kao jako sunce ili vruć pesak na plaži.

Sada uzmite tanak pamučni peškir i činiju. Stavite kuhinjsku krpu na činiju i u nju sipajte zagrejanu so. Zavežite krajeve tkanine, uzmite gumicu i pričvrstite krajeve. Nemojte previše zatezati.

Ako nemate krupnu morsku so, možete koristiti sitnu. Ali krupna so je bolji izbor. Zato što duže održava temperaturu. To su, da tako kažem, mali kamenčići koji se hlade sporije od praha.

Ostavite dovoljno prostora za slobodno oblikovanje soli unutar kuhinjskog ručnika u oblik torte. Ovdje biste trebali dobiti mekanu površinu. Kao jastuk.

Sada stavite ovu vruću podlogu na čelo, između očiju. Ostavite da djeluje oko 30 minuta. Najbolje bi bilo da ležite tokom tretmana. Nakon hlađenja ponovo zagrijte so i ponovite postupak nekoliko puta.

Zatim isperite nos
Zatim otopite 1 kašičicu morske soli u 2 dl vode. Sačekajte dok se potpuno ne otopi i ovom otopinom isperite obje nozdrve.

Nemojte koristiti običnu kuhinjsku so za ispiranje nosa, jer je čisti natrijum hlorid. Osim natrijum hlorida, morska so sadrži oko 80 različitih morskih minerala. Morska so korisna je za respiratorni trakt. Pomaže u obnavljanju sluznice i djeluje kao antiseptik.

To je kompletan tretman koji se primjenjuje prije spavanja, nekoliko dana za redom.

Vrlo brzo će sinusni gnoj početi da teče iz nosa i sinusitis bi trebao biti stvar prošlosti.

Kako se to radi možete pogledati ovdje:

Povezano

Najnovije