Sipate dovoljno praška, ali mašina ne opere dobro i veš ne miriše: EVO GDJE GRIJEŠITE

Objavljeno:

Kako pravilno prati veš: Greške koje treba izbjegavati
Je li vam se ikada dogodilo da izvadite čist veš iz mašine, a na njemu ostanu mrlje i fleke koje se nisu uklonile? Iako ste koristili dovoljno praška i omekšivača, stvari ne mirišu svježinom? Moguće je da pravite jednu od uobičajenih grešaka.

Kada prašak za veš stavljate izravno u bubanj mašine, obavezno obratite pažnju na količinu veša. Previše veša može spriječiti pravilno rastvaranje praška.

Beki Marfi, popularna TikTok influencerica poznata po trikovima za čišćenje, nedavno je podijelila savjete o ovoj temi. U svom videu istaknula je koliko je ljudi iznenađeno ovom informacijom i napomenula da stavljanje praška u predviđenu pregradu može oštetiti mašinu.

Beki tvrdi da je bolje staviti prašak izravno u bubanj, jer će se tako veš bolje oprati – voda se bolje peni, a rezultati su intenzivniji miris i čišći veš.

Dok neki komentatori potvrđuju učinkovitost ovog trika, drugi se pitaju o funkciji pregrada za prašak i omekšivač u mašinama.

Ako se odlučite za ovu metodu, ne zaboravite: ne pretrpavajte bubanj vešom kako biste osigurali optimalno rastvaranje praška.

PREUZETO

Povezano

Najnovije