Majka autističnom sinu stavila diktafon u ranac: Mislila da ga djeca maltretiraju, došlo joj da plače i vrišti kada je saznala istinu! (VIDEO)

Objavljeno:

Dvije nastavnice u školi Houp Akademu u Baton Ružu u Louizijani dobile su otkaz nakon što je jedna majka snimila kako se u razredu ponašaju prema njenom autističnom sinu.

Houp Akademi je škola s programom prilagođenom djeci s posebnim potrebama, pa tu školu pohađaju mališani s raznim poremećajima, kao što su oni iz autističnog spektra, djeca s Daunovim sindromom, ADHD-om, teškoćama u učenju i pamćenju.

Milisa Dejvis je primjetila da je njen 12-godišnji autistični sin Kemden postao agresivan i da odjednom mokri u krevet. Sumnjajući da ga djeca u školi maltretiraju, u ranac mu je stavila diktafon kako bi čula šta se događa.

Nakon što je podijelila snimak, Dejvis je za WBRZ rekla da je strašno uzrujalo i iznenadilo ono što je čula. Dijete joj nisu maltretirali drugi učenici, već nastavnice.

“Htjela sam da plačem, vrištim, bilo šta, jer je to što sam čula bilo strašno. Sama ideja da sam na to mjesto slala sina svaki dan i šta se sve događalo ranije, za šta ni ne znam, nisam mogla da vjerujem.”

Slijedi transkript dijela snimljenog razgovora.

Nastavnica: “Samo moraš da napišeš riječ. Šta je tu toliko teško?”

Učenik: (zvuk negodovanja)

Nastavnica: (ruga se)

Nastavnica: “Kemdene, zašto ništa nisi napisao? Evo zašto ne smiješ da sjediš sa svima ostalima. Reci tako svojoj mamici.”

Nastavnica: “Baš bih voljela da vidim šta bi radili s njim u jeb**** javnoj školi. Trebalo je da ide u Lajv Ouk Midl. Tamo ne bi izdržao ni minut…”

https://www.youtube.com/watch?v=tfZ73ghpzzM&feature=emb_title

Povezano

Najnovije