Američke palačinke pripremljene za samo 10 minuta.

Objavljeno:

SASTOJCI

Tri žumanjka, 100 mililitara hladnog mlijeka, 200 mililitara brašna, jedna puna žličica praška za pecivo, mali prstohvat soli i jedna žličica šećera.

PJENICA

Tri bjelanjka i mali prstohvat soli.

PRIPREMA

Pomiješajte bjelanjke s malo soli i umutite dok se ne dobije čvrsti snijeg. U drugoj zdjeli umutite jaja, zatim postepeno dodajte mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo, šećer i sol, miješajući dok se sastojci ne ujednače.
U smjesu pripremljenu kuhačom postupno umiješati snijeg, dobro ga izmiksajući. Zagrijte tavu za palačinke i pecite ih na srednjoj vatri. Otprilike pola minute sa svake strane bit će dovoljno.
Uživajte toplo uz dosta eurokrema, marmelade, meda ili bilo kojeg preliva koji vam padne na pamet!

BONUS

BISKVITNA TORTA BEZ PEČENJA S PUDINGOM: Fantastičan desert koji će svakoga oduševiti već na prvi zalogaj.

Sastojci:

1 litra mlijeka, 4 kesice smjese za puding od vanile, 7 kašika šećera, 200 grama keksa, 200 grama čokolade i 100 mililitara šlaga.

priprema:

Puding i šećer sjediniti sa mlijekom, pa smjesu zagrijavati dok se ne zgusne. Podijelite smjesu na dva jednaka dijela; umiješajte čokoladu u jedan dio i miješajte dok se potpuno ne sjedini. Keks staviti u kalup, zatim sipati tamni fil i poravnati ga. Zatim stavite drugi sloj keksa pa sipajte beli fil i poravnajte. Ostavite da se ohladi u hladnjaku otprilike 20 minuta.
Čokoladu miksajte sa slatkim vrhnjem dok se potpuno ne otopi, a zatim je prelijte po kolaču.

preuzeto

Povezano

Najnovije