Istinite ispovijesti žena o svekrvama: Evo šta su doživjele

Objavljeno:

Neke svekrve grade snažne, podržavajuće prijateljske veze sa svojim snahama, dok druge radije drže malo distancu, a neke imaju poseban talent da vam idu na živce. Ovaj članak donosi ispovijesti žena o svekrvama, od zaista dirljivih do krajnje frustrirajućih.

— Kada sam počela da se viđam sa svojim budućim mužem, željela sam ostaviti dobar utisak na svoju buduću svekrvu. Zato sam lagala da znam da pletem i poklonila joj odjeću koju sam kupila. Uhvaćena sam kada sam zaboravila skinuti etiketu sa cijenom. Moja svekrva, umjesto da napravi dramu oko toga, prišla mi je, nasmiješila se, pokazala mi etiketu i rekla: “I mene je moja svekrva jednom uhvatila kada je shvatila da kupujem knedle, a ne pravim ih sama.”

— Jednog dana probudila sam se i nisam zatekla ni svog muža ni našeg sina od 7 mjeseci kod kuće.

Našla sam poruku od muža u kojoj je pisalo da je odveo sina u šetnju. Već sam pripremila ručak, ali oni se još nisu vratili. Moj muž nije odgovarao na telefon. Tada sam primijetila da su sve baby stvari nestale. Pozvala sam svoju svekrvu. Ona je rekla da sam nedostojna žena i majka, pa će sada moj muž i sin živjeti s njom. Bila sam šokirana i odmah pozvala policiju. Vratila sam svog sina, ali sam se razvela od muža i zabranila mu da priđe meni i mom sinu.

— Moja svekrva obično je kupovala vrlo, vrlo nasumične stvari da bi ih poklonila za Božić. Jedne godine, dobila sam galon tečnosti za pranje vjetrobranskog stakla. Prije mog rođendana, moja svekrva me pitala šta želim kao poklon. Rekla sam da želim parfem. Na rođendanskoj zabavi, ona mi poklanja… aparat za pravljenje vafla. Šokirana sam, ali ne mogu ništa učiniti povodom toga. Zahvalila sam joj i stavila ga sa strane.

Nekoliko dana kasnije odlučila sam da napravim vafle. Otvorila sam kutiju, a unutra su bila novac i poruka: “Žao mi je, moj muž me natjerao da kupim ovaj aparat za vafle. Novac je za parfem i ruž. Ljubav, poljupci.” Tako je divna i cool moja svekrva.

preuzeto

Povezano

Najnovije