DODAJTE OVAJ SASTOJAK U KISELI KUPUS: Ukus će mu biti bolji i duže će trajati

Objavljeno:

Kiseli kupus zaista je prava riznica hranjivih tvari i tradicionalno jelo koje se posebno cijeni u zimskim mjesecima. Osim što je bogat vitaminima C, A1, B kompleksa i K, kiseli kupus sadrži minerale poput kalcija, fosfora, kalija, magnezija i željeza, koji doprinose zdravlju organizma.

Dodavanje hrena u proces kiseljenja nije samo trik za ubrzavanje fermentacije, već pomaže i u sprječavanju kvarenja kupusa, osiguravajući mu dužu trajnost i poseban, blag okus. Ljubitelji začinjenog mogu dodati ljute paprike za dodatnu aromu, dok lovorov list obogaćuje kupus finom, specifičnom notom.

Ukoliko želite dodatnu raznolikost, ubacivanje šake kukuruza daje zlatnožutu boju i posebnu teksturu. A za ljubitelje ribanog kupusa, jednostavan trik je korištenje vrećica s narezanom i posoljenom verzijom kupusa, koje možete smjestiti između glavica u buretu, što vam omogućuje da iz jednog bureta dobijete i glavice i ribanac.

Na ovaj način, vaša zimska zaliha kiselog kupusa bit će bogata raznim okusima i hranjivim tvarima, savršena za razna tradicionalna jela.

preuzeto

Povezano

Najnovije