TRIK da osušite svu odjeću za 2 sata: Bez sušilice ili pegla!

Objavljeno:

Ako kod kuće imate sušilicu, sretni ste jer ne morate razmišljati o tome kako i gdje sušiti odjeću.

Nažalost, ne mogu se svi tekstili sušiti u sušilici i nije svako domaćinstvo opremljeno njom.

Međutim, imamo odličan savjet za vas, kako osušiti rublje i bez sušilice za 2 sata.

 

Dobijte savjet i slijedite ovu preporuku sa portala sovkusom.

Kako osušiti odjeću za samo 2 sata?
Većina ljudi suši svoju odjeću u sušilicama, ali takvo sušenje često traje mnogo sati.

Koristeći ovu metodu, možete osušiti rublje za 2-2,5 sata.

Trik je u genijalnom šatoru na topli zrak, s kojim možete osušiti odjeću u roku od nekoliko sati.

 

Procedura:
Postavite okvir sušilice sa odjećom pored radijatora i sve prekrijte čaršavom.

Stavite ga iza radijatora kako biste stvorili šator toplog zraka.

To je sve što treba da se uradi.

 

Tako će se vaša odjeća mnogo brže sušiti u sušilici.

Svi koji su isprobali ovu metodu potvrdili su da se odjeća zaista sušila mnogo brže i da je u prosjeku trebalo oko 2 sata.

Naravno, ovu metodu možete koristiti samo tokom sezone grijanja.

Ljeti je najbolje sušiti stvari na balkonu ili terasi po sunčanom i blago vjetrovitom danu.

 

Trikovi zahvaljujući kojima možete ispeglati odjeću i bez pegle
Nakon sušenja odeće, ne morate je ni peglati. Probajte!

Peglanje je aktivnost bez koje bi mnogi od nas sigurno mogli zamisliti svoj život.

Međutim, ideja o naboranim stvarima definitivno nije ugodna, pa tražimo mnogo načina da izbjegnemo dugotrajno peglanje, a da pritom postignemo željeni rezultat.

Ovu dilemu najčešće rješavamo kupovinom tkanina koje se ne gužvaju, a nakon pranja ih jednostavno treba ispraviti i pravilno okačiti.

Za ostalo će se pobrinuti sam materijal. Ali šta je sa slučajevima kada treba da peglamo odeću, a nemamo dovoljno vremena ili pegla pri ruci. Ovi trikovi će vam pomoći:

Ice

Ako imate mašinu za sušenje veša, stavite u nju nekoliko kockica leda zajedno sa vešom. Postavite mašinu za sušenje na najveću snagu i uključite je na 5 minuta. Kada izvadite odjeću, izgledat će kao da je ispeglana.

Bijelo sirće
Između mnogih drugih prednosti, bijelo sirće je odlično za uklanjanje bora sa odjeće.

Pomiješajte 1 dio sirćeta i 3 dijela vode, sipajte u bocu sa raspršivačem i poprskajte odjeću.

Okačite ga i pustite da se slobodno osuši – idealno na svježem zraku. Nakon sušenja, nabori će nestati.

 

Obična voda
Obična voda također odlično djeluje na pamuk i pletiva. Sipajte hladnu vodu u bocu sa raspršivačem i podesite na najfiniji “maglica sprej”. Okačite odjeću na vješalicu i prskajte iz daljine. Zatim rukom zagladite naborane dijelove i ostavite da se osuši.

Mokar peškir
Izgužvanu odjeću stavite na ravnu površinu, ispravite je i pokrijte mokrim (i dobro ocijeđenim) ručnikom. Lagano pritisnite i ostavite da se osuši. Bore će nestati.

Mokra krpa za pranje

Osim leda, možete isprobati još jedan odličan savjet – mokru krpu. Stavite ga u mašinu za sušenje veša i ostavite da se osuši 10-15 minuta. Para koja dolazi iz krpe za pranje osigurava odličan rezultat. Nakon nekoliko minuta možete izvaditi veš bez nabora ili drugih znakova bora.

Ispravno podešavanje mašine za pranje veša će takođe pomoći
Ako je vaša mašina za pranje veša podešena da centrifugira punom snagom, odeća će biti skoro suva nakon pranja, ali mnogo više naborana nego sa manjim snagama. Sporiji proces sušenja doprinijet će tome da se rublje manje gužva i da se možete riješiti neuglednih nabora.

Ispravan ovjes štedi posao

Kada izvadite veš iz mašine za pranje veša, prvo ga protresite, razvucite rukom i zagladite. Veš koji se mnogo gužva (košulje, bluze…) okačite na posebne vešalice.

Pot
Ako apsolutno morate da ispeglate komad odeće, a nemate peglu pri ruci, čista metalna posuda će vam pomoći. U lonac sipajte kipuću vodu i nakon nekog vremena izlijte. Zatim presavijte rublje na ravnu površinu i loncem pređite preko površine odjeće na isti način kao peglom.

Na isti način možete koristiti i peglu za kosu.

Uzmi svoju odjeću za tuširanje
Ne mislimo da se tuširate u odjeći, već da je okačite u kupatilu dok se tuširate. Ova metoda će pomoći u hitnoj situaciji, na primjer u hotelu ili gdje nemate priliku koristiti druga sredstva za ispravljanje rublja. Para tokom tuširanja će hidratizirati naborane nabore. Nakon toga, samo ga trebate izravnati rukom i ostaviti da se osuši na prirodan način.

Kettle
Ova metoda radi na isti način kao i prethodna, ali para iz čajnika je vruća i pomoći će u efikasnijem izglađivanju nabora na odjeći. Kada ste skuhali čaj, zgužvana mesta na odeći stavite preko pare iz kotla (na udaljenosti od oko 30 cm) i ostavite da se osuši.

Ne ostavljajte suvu odeću u mašini za sušenje
Kada stavljate veš u mašinu za sušenje, postupite na isti način kao i kada ga okačite. Svaki predmet prvo protresite i ispravite – nakon sušenja odjeća će biti mnogo ravnija nego da svu odjeću stavite na hrpu direktno iz mašine za pranje rublja. Kada se veš osuši, ne ostavljajte ga bez potrebe u mašini za sušenje veša – izvadite ga i preklopite što pre.

Sretno!

PREUZETO

Povezano

Najnovije