AKO OVO RADITE, BOLJE DA JE NE PERETE: Evo kako se pravilno uklanja prljavština sa posteljine

Objavljeno:

Da bi posteljina bila potpuno čista, važno je prati je na pravoj temperaturi.

Najjednostavniji način da unesete svježinu u svoj dan je promjena posteljine, stvarajući čisto, mirisno i meko utočište u kojem možete uživati i ušuškati se na kraju napornog dana.

„Čista posteljina nije ključna samo za vašu udobnost, već i za vašu higijenu. Dok spavate, vaše tijelo oslobađa prirodna ulja i znoj, koji se prenose na posteljinu. Stoga, kao što redovno perete odjeću, potrebno je prati i posteljinu“, izjavila je Fara Aršad iz odjela prodaje kompanije „Dusk“, prenosi klix.ba.

Posebno je važno obratiti pažnju na temperaturu na kojoj perete posteljinu. Podesite vašu mašinu za pranje veša na temperaturu između 30 i 40 stepeni Celzijusa.

Ovo je optimalna temperatura za efikasno uklanjanje prljavštine i masti, kao i za ubijanje bakterija, dok istovremeno štiti vlakna vaše posteljine“, dodala je Aršad.

Kompanija „Dusk“ saopštila je da je u proteklih godinu dana potražnja za odgovorom na pitanje „Koliko često mijenjate posteljinu?“ porasla za 60 procenata.

U prosjeku, osoba mijenja posteljinu svaka 24 dana, prema studiji koju je sprovela kompanija Mattress Advisor. Međutim, ovo nije idealno. Posteljinu treba prati jednom nedeljno. Naravno, ako često putujete ili ne spavate u svom krevetu svake noći, u redu je da je ne mijenjate tako često.
4o mini

preuzeto

Povezano

Najnovije