KOMAD ALUMINIJUMSKE FOLIJE STAVITE ISPRED VRATA: Preko noći ćete da se riješite veliki problem

Objavljeno:

Aluminijska folija je nezaobilazna u svakoj kuhinji, a izmislio je švajcarski inženjer dr Lauber 1910. godine. Naime, on je razvio postupak za proizvodnju tankih listova aluminijuma valjanjem između velikih čeličnih valjaka, stvarajući ono što danas poznajemo kao aluminijsku foliju.

kAluminijumska folija je 1913. godine u Švajcarskoj počela da se prvi u komercijalne svrhe, a prvenstveno se koristila za umotavanje čokoladica i drugih poslastica.

A osim što služi za pakovanje ostataka hrane, jako je korisno sredstvo u domaćinstvo, o čemu svjedoči i jedan trik zarad kojeg treba da stavite aluminijumsku foliju ispred ulaznih vrata i time ćete rešiti jedan veliki problem.

Mnogi ljudi tvrde da su postavljanjem aluminijumske folije ispred vrata sprečili da u njihov životni prostor ulaze nepoželjni posetioci, posebno ako u blizini kuće imaju baštu.

Zato ako imate problema s mačkama koje vam trče po dvorištu, lako ih možete oterati aluminijumskom folijom. Postavljanje folije ispred ulaznih vrata može delovati čudno. Međutim, ovaj trik može uveliko da odvrati mačke od ulaska na vaš posed. A razlog je taj što se ove životinje plaše zvuka koji proizvodi aluminijum na vetru.

Dovoljno je da obesite komad folije na štapić kako biste napravili svojevrsnu zastavu i staviti je blizu vrata. Svi neželjeni gosti tako će biti ometani šuštanjem folije koje stvara vetar, a i zaslepljuje ih refleksija svetlosti na materijalu.

Riješite se miševa
Na sličan način možete da otjerate i miševe. Ovo možda zvuči nekonvencionalno, ali folija je poput kriptonita miševima. Ima nečeg neprirodnog u vezi s tim i oni to izbjegavaju. Ona je za njih velika smetanja.

Postavite foliju tamo gdje smatrate da je najveća koncentracija aktivnosti, a miševi, naime, imaju vrlo osetljive bubne opne i hodanje po aluminijskoj foliji im je vrlo neprijatno. Osim toga, to je vrlo klizava površina na koju se ne mogu popeti i uhvatiti za nju. Njihove kandže jednostavno ne rade na ovoj površini. Osim toga, to je i tipičan miris aluminija koji mi ne osetimo, ali za male glodavce prekrije druge mirise i tako gube njuh. Miševi će bez problema izgrizati zidove i drvo. Zato stavite foliju u rupe, pukotine u zidovima ili na kuhinjske površine. Kroz tu barijeru miševi neće moći da prođu.

Otjerajte golubove sa terase
A ako imate problema s golubovima na balkonu – aluminijumska folija je opet rješenje. Obmotavanje ograde folijom je najnoviji trik koji će vam uljepšati boravak na balkonu i spasiti vas od neželjenih gostiju.

Ovim se može spriječiti i prljanje balkona, jer golubovi često na njima ostavljaju izmet, pa se na nekim ne može ni boraviti, ali ne želimo da im naudimo, već da ih samo oteramo. Trik uključuje jednostavnu aluminjumsku foliju, koja se stavi na ogradu terase. Folija će da reflektuje odsjaj sunčevih zraka, što smeta svim pticama, ne samo golubovima. Tako oni postaju dezorijentisani i ne idu u tom smjeru. Idealna je čista folija, bez ikakve hrane koja bi privukla komarce i druge leteće insekte. Ovaj trik praktičan je i jednostavan i učiniće balkon prijatnim za boravak, prenosi Jutarnji list.

Povezano

Najnovije