Umjesto omekšivača dodajte samo 2-3 kapi ovoga: ODJEĆA ĆE MIRISATI DANIMA

Objavljeno:

Ako želite da izbjegnete hemikalije u kućnoj higijeni i da perete veš na ekološki način, evo kako možete zamijeniti komercijalne omekšivače:

1. Sirće

Sirće je izvrstan ekološki omekšivač. Preporučuje se korištenje jabukovog ili destilovanog alkoholnog sirćeta. Za najbolji rezultat, dodajte do 3 kašike sirćeta u pregradu za omekšivač u vašoj mašini za pranje veša. Sirće će ne samo da omekša vaš veš, već i pomoći u uklanjanju ostataka deterdženta, čineći tkanine mekšima i baršunastijima. I što je najvažnije, nećete primijetiti miris sirćeta nakon pranja.

2. Eterična ulja

Ako volite mirisne omekšivače, možete koristiti eterična ulja kao prirodnu alternativu. Pomiješajte 2-3 kašike eteričnog ulja po izboru s 2 šolje sirćeta. Dobro izmiješajte i koristite ovu smjesu kao klasični omekšivač, dodajući je u pregradu za omekšivač u mašini za pranje veša. Alternativno, možete koristiti ovu mješavinu kao sprej za osvježavanje već oprane garderobe.

Koja eterična ulja odabrati:

Eukaliptus i nana: Za miris svježine.
Ulje badema: Za miris poput parfema.
Lavanda: Za nježan i čist miris.
Ove prirodne alternative ne samo da su manje štetne za okoliš, već i za vašu kožu i zdravlje, a pomažu u očuvanju kvalitete vašeg veša.

preuzeto

Povezano

Najnovije