Ako hranite svoju orhideju na ovaj način, cvjetat će 4 godišnja doba – NIKAD JE NISAM IMALA OVAKVU

Objavljeno:

Da bi vaša orhideja procvjetala na najbolji mogući način, možete se osloniti na brzu i jednostavnu metodu: ovdje vam pokazujemo kako to učiniti.

S dolaskom proljeća svjedoci smo eksplozije prirode, a cvijeće i biljke ponovo preuzimaju gradove. Mnogi se odlučuju oplemeniti svoj vrt i unutrašnjost svog doma nekim od najljepših cvijeća koje postoje. Među njima je nesumnjivo orhideja, divan cvijet koji uspijeva dati puno boje svim prostorijama. Nije slučajno što se orhideje biraju za uređenje stanova, ali i kancelarija, profesionalnih studija i raznih radnih mesta. Osim svoje neosporne ljepote, orhideje odaju i opojnu aromu koja se širi po svim kutovima kuće.

Ovom jednostavnom metodom vaša orhideja će uvijek cvjetati
Kako učiniti da orhideja cvjeta u sva četiri godišnja doba? Ljubitelji zelenog palca često postavljaju ovo pitanje, jer ponekad orhideje mogu imati problema u cvjetanju.

Da bi ovaj sjajan cvet uvek garantovao cveće, potrebno je maksimalno paziti, stalno zalivati ​​i prihranjivati.

Mnogi se odlučuju da se oslone na neka gnojiva koja se lako mogu naći na tržištu, ali savjet je da se opredijelite za prirodni proizvod, jednostavan za izradu i prije svega jeftin.

Orhideja
Prvo što treba da uradite je da u činiju stavite pet kašika pirinča, a zatim prelijte sa 500 ml vode sobne temperature. Kada je ovaj korak obavljen, pirinač dobro izmiješajte u vodi. Kada je to gotovo, sipajte pirinač u drugu posudu i filtrirajte je kroz sito.

U dobijenoj vodi se navlaži pamučni jastučić i rastvor se nanese na gornji i donji deo listova orhideje, kako bi se dobro očistili i eliminisali svi tragovi gljivica i insekata. Osim toga, rješenje će također garantirati lišću adekvatnu opskrbu hranjivim tvarima, neophodnim za rast orhideje. Ova operacija se mora ponavljati svake dvije sedmice, kako bi se podstakao snažan i bujan rast ove divne biljke.

Alternativni način je sipanje pirinčane vode dobijene prethodnim postupkom u bocu sa raspršivačem, koristeći lijevak. a>

Na ovaj način možete poprskati otopinu na donji i gornji dio listova. Učinkovitost je praktički ista kao kod prethodne metode s pamučnim jastučićem. Najvažnija stvar koju treba zapamtiti je da ne prskate pirinčanu vodu po cvjetovima jer ih to može oštetiti.

Pirinčana voda se može zamrznuti i ponovo koristiti
Na kraju, uvijek je dobra ideja preliti s malo pirinčane vode tlo za orhideje, kako bi se korijenu biljke osigurale hranjive tvari neophodne za njen rast. Operacija se mora ponavljati svake dvije sedmice.

Ubrzo ćete lako shvatiti koliko je pirinčana voda korisna za orhideju. Zapravo, ovo prirodno gnojivo pomaže biljci da procvjeta, da uvijek ima autentičan spektakl prirode u bašti i kod kuće.

Oni koji ne žele da troše pirinčanu vodu mogu je i zamrznuti, da je koriste sledeći put bez ponavljanja čitavog postupka. Prilikom odmrzavanja važno je da se voda vrati na sobnu temperaturu prije nego što osigurate ishranu za orhideje.

PREUZETO

Povezano

Najnovije