DŽEM OD BRESKVE: Bez konzervansa, sprema se brzo, a najbolje ide uz palačinke (VIDEO)

Objavljeno:

Pomisao na zimnicu bez divnog okusa domaćeg pekmeza jednostavno je nezamisliva.

Pripremite se za ultimativnu ljetnu poslasticu – maksimalno iskoristite sezonu breskvi i pripremite izvrstan voćni namaz. Ove mjere su dizajnirane za jednu staklenku, ali slobodno ih povećajte ako želite više staklenki.

Bez obzira odlučite li ga mazati na kruh ili ga uklopiti u razne slasne poslastice poput palačinki, ovaj će vam džem nesumnjivo donijeti beskrajnu radost.

POTREBNI SASTOJCI:

Pomiješajte pet breskvi, jednu šalicu šećera i sok od pola limete kako biste stvorili ukusno slatku i ljutu mješavinu.

KAKO PRIPREMITI NAJUKUSNI DŽEM OD BRESKVI?

Započnite s pranjem i guljenjem breskvi, a zatim ih nastavite s rezanjem na male komadiće i uklanjanjem koštica. Jednu breskvu odvojite i narežite na sitne kockice, a preostale breskve ispasirajte. Prebacite pire u zdjelu.

 

Zatim uzmite lonac i pomiješajte pasiranu breskvu sa šećerom i stavite na štednjak na srednju vatru. Ostavite da se šećer otopi i kuhajte 5 minuta na srednjoj vatri. Kad počne mjehurićati, dodajte sok limete i dobro promiješajte. Nakon 5 minuta kuhanja dodajte nasjeckanu breskvu i nastavite dobro miješati.

Kuhajte dodatnih 5 minuta. Kad se počne zgušnjavati, uklonite pjenu koja se možda stvorila na površini. Nakon nekoliko minuta smjesa će dobiti sjajan izgled i gustu konzistenciju. Isključite štednjak i ostavite da odstoji 5 minuta. Nastavite sa sipanjem pekmeza u sterilizirane staklenke i ostavite da se ohladi.

Ostavite na sobnoj temperaturi nekoliko sati prije nego što zatvorite staklenku i stavite je u hladnjak. Pekmez se može čuvati u hladnjaku 3-4 tjedna.

 

Povezano

Najnovije