Trik profesionalnih čistača: EVO KAKO DA VAM KUĆA NE SMRDI NA STAROST I USTAJALOST

Objavljeno:

Miris je prva stvar koju čovjek osjeti kad uđe u kuću – bilo svoju, bilo tuđu, a to se čak i odigrana na nesvjesnom nivou. Jasno je da neprijatni mirisi mogu da pokvare utisak čak i o najljepše uređenom stanu. Posebno je teško izaći na kraj sa takozvanim “mirisom starosti”, odnosno ustajalošću, no ipak postoji metoda koja daje rezultate.

Ovo je jednostavna metoda koju koriste profesionalni čistači kako bi osvježili najrazličitije prostore, od iznajmljenih privatnih apartmana do hotelskih soba. Svakako vrijedi isprobati njihov trik – košta malo, a može donijeti dobre rezultate.

Alkoholno sirće ima moć da neutrališe i najupornije neprijatne mirise u kući

Glavno “oružje” za borbu protiv neprijatnih mirisa u stanu jeste alkoholno sirće, koje ima nevjerovatnu sposobnost da ih neutrališe, čak i one najupornije.

Pomiješajte dvije kašike sirćeta sa jednom čašom vode: ovo je razmjera koja je najefikasnija. Dobijenom smjesom tretirajte sve površine u kući – krpom natopljenom ovim rastvorom obrišite tapacirani nameštaj, zavese, tepihe, kao i police, stolove i ormare, prozore i ogledala. Na kraju, potrebno je da operete podove ovom smesom, dodajući u tri do pet kašika sirćeta u vodu koju ste pripremili za brisanje podova. Ne zaboravite da obrišete ćoškove u prostorijama i prostor iza i ispod namještaja.

Dovoljno je da jednom mjesečno očistite kuću na ovaj način – neće biti neprijatnih mirisa u kući. Sirće brzo izvetri, ostavljajući osjećaj svježine, dok prirodni sastav proizvoda neće nanijeti štetu zdravlju.

Ako vam se ne sviđa miris sirćeta, možete ga zameniti kalijum permanganatom; ovo je slab hemijski rastvor koji vam može pomoći u čišćenju. Ipak, u tom slučaju ne bi trebalo da brišete namještaj i tkanine svjetlih boja, savjetuju stručnjaci.

( Pogovorim.by)

Povezano

Najnovije