Pripremite seriju ukusnih okruglica za juhu bez upotrebe jaja.

Objavljeno:

Pripremite seriju ukusnih okruglica za juhu bez upotrebe jaja.

Nedjeljni ručak je nepotpun bez juhe i okruglica, točnije knoclica. Međutim, razumijemo da za osobe s alergijama na jaja, intolerancijom ili prehrambenim ograničenjima ovo može predstavljati izazov. U susret takvima, ali i onima koji preferiraju laganije varijante, donosimo fantastičan i provjeren recept za okruglice za juhu bez jaja.

Osnova ovih knedli je griz, koji je najuspješniji ako je dobiven od bijelog žita. No, moguće ih je napraviti i od intergala, dinkela ili kukuruznog griza.

Krupica od cjelovitog zrna pšenice.

Recept za okruglice od griza osmišljen je tako da nadopunjuje otprilike 2 litre juhe, što vam omogućuje fleksibilnost prilagodbe mjera na temelju željene količine juhe i preferencija za okruglice.

priprema:

Za izradu tijesta pomiješajte suhe sastojke i postupno dodajte vodu dok smjesa ne postane glatka i gusta. Pazite da ne bude pretjerano čvrst i suh, jer će to rezultirati tvrdim okruglicama.
Smjesu temeljito promiješajte nakon dodavanja male količine ulja, zatim ostavite da odstoji otprilike 10 minuta. Kad juha počne kuhati, u nju pažljivo usipajte žlice smjese za knedle.
Nastavite kuhati još 3-4 minute nakon što isplivaju na površinu. Ako radije izbacite jaja iz prehrane, imamo izbor dodatnih recepata koji vam mogu priskočiti u pomoć.

preuzeto

Povezano

Najnovije