Moja baka ne dopušta ovaj genijalni TRIK koji ju je godinama kasnije riješio bolova u leđima: Sve je to uspjela sama i iz udobnosti svog doma

Objavljeno:

Bol u leđima može imati neugodan utjecaj na vaš svakodnevni život. Želite li ih se riješiti, isprobajte ove jednostavne trikove.

Kronična bol u leđima velika je nelagoda i može ozbiljno utjecati na svakodnevne aktivnosti pojedinca. Ako se i vi borite s njima i ne znate kako si pomoći, možete se usredotočiti na ove jednostavne promjene načina života. Vrlo je važno opustiti se i po mogućnosti zagrijati to područje, što možete učiniti na potpuno prirodan način. U nekim slučajevima, prema riječima liječnice Angelice Balingit, potrebno je početi uzimati lijekove.

Terapija toplinom i ledom i kapsaicin
Oblozi od leda pokazali su se vrlo učinkovitima protiv bolova u leđima, jer pomažu smanjiti nelagodu, ali i moguće upale, kaže dr. Judith Marcin. Pripazite, međutim, da ih nije dobro stavljati izravno na kožu jer biste je mogli oštetiti – stoga je bolje led zamotati u tanki ručnik ili gazu, čime ćete spriječiti moguće probleme. Još bolje djeluje izmjenjivanje leda i topline, što će vam pomoći da ubrzate liječenje i između ostalog ojačate svoj imunološki sustav.

Prema portalu Healthline, još jedan odličan lijek za bolove u leđima je kapsaicin, odnosno proizvodi na njegovoj osnovi. Bilo da se radi o masti ili bilo kakvom oblogu, samo ga nanesite izravno na zahvaćeno područje i problemi će ubrzo nestati. To je prije svega zato što pomaže utrnuti živce i time također smanjiti bol. No, pridonosi i regeneraciji oboljelog područja, pa čak i gubitku težine (u tom slučaju mora se redovito jesti).

 

Zahvaljujući ovim točkama pritiska riješit ćete se boli koja muči 99% starije populacije
Pokušajte vježbati, ali ponekad ne možete izbjeći operaciju
Liječnik može preporučiti rehabilitaciju, na ZdravéStravování spomenuli smo i nekoliko vježbi protiv bolova u leđima. U nekim slučajevima mogu pomoći lijekovi protiv bolova. Međutim, prema riječima dr. Balingita, ovi imaju brojne nuspojave te, kao i drugi lijekovi, samo odgađaju problem, a ne rješavaju ga, zbog čega većina stručnjaka preporuča liječenje na prirodan način. Međutim, ako bol napreduje, a nijedna od navedenih metoda ne pomaže, najvjerojatnije će biti potrebno učiniti kirurški ili drugi invazivni zahvat.

PREUZETO

Povezano

Najnovije