I laik se ovim postupkom može riješiti bradavica kod kuće: U kuhinji ćete pronaći sve što vam treba kod kuće. UŠTEDJET ĆETE I NOVAC I BOL

Objavljeno:

Bradavice su čest kožni problem koji obično ne predstavlja nikakav zdravstveni rizik. Možete pričekati da nestanu sami ili im pomoći kućnim lijekovima.

Bradavice su male izrasline na koži virusnog porijekla. U pravilu su bezopasni, ali mnogima smetaju iz estetskih razloga. Štoviše, ako su malo veće, mogu biti vrlo neudobne. Oni su zarazni, upozorava dr. Deborah Weatherspoon, što znači da se šire cijelim tijelom i s osobe na osobu kroz bliski kontakt. Postoji nekoliko kućnih lijekova kako ih se riješiti.

Pravila kućnog liječenja bradavica
Iako bradavice često nestaju same od sebe, mogu biti neugodne za dodir i pogled. Ako ne želite čekati i želite ih se brže riješiti, možete pokušati s kućnim liječenjem, no prije nego počnete, morate znati nekoliko osnovnih pravila, savjetuje dr. Weatherspoon.

Ako tretman zahtijeva trljanje turpijom ili kamenom plovućcem, nemojte koristiti te predmete na drugim dijelovima tijela niti dopustite drugima da ih koriste.
Ako imate dijabetes, posjetite svog liječnika, posebno za bradavice na nogama.
Ne pokušavajte ukloniti bradavice na licu ili drugim osjetljivim dijelovima tijela (usta, nosnice, genitalije).
Koristite eterično ulje visoke kvalitete
Na primjer, ulje čajevca ima antimikrobna i piling svojstva. Studija irskih znanstvenika objavila je da je lokalno liječenje bradavica ovim uljem pomoglo smanjiti pojavu bradavica kod mlađih pacijenata unutar 12 dana, što je vrlo kratko vrijeme. Međutim, potrebna su opsežnija istraživanja kako bi se ova tvrdnja potvrdila kao znanstvena činjenica.

Pokušajte s jabučnim octom
Jabučni ocat vrlo je popularan za liječenje mnogih zdravstvenih problema, uključujući bradavice, kaže dr. Debra Sullivan. Postupak uključuje namočenje vate u jabučni ocat i pritiskanje na oboljelo mjesto navečer prije spavanja. Pokriti gazom i ostaviti do jutra. Ponekad jabučni ocat može biti previše kiseo za vašu kožu, pa ga pokušajte razrijediti vodom.

Ljepljiva traka također će pomoći
Možda upravo sada lupkate po čelu, ali vjerovali ili ne, za liječenje bradavica možete koristiti i ljepljivu traku, piše Healthline. Redovito korištenje ljepljive trake na bradavicama može pomoći da brže nestanu. Liječnici ne znaju točno kako ovaj postupak funkcionira, ali ljepljiva traka može pružiti neki oblik pilinga.

Također štiti od daljnjeg trljanja i širenja. Iako nema dovoljno dokaza, prema Healthlineu, dermatolozi preporučuju ovaj postupak kao učinkovit kućni tretman za uklanjanje bradavica. Ako želite saznati više, na ZdravéStravování smo već pisali o drugim kućnim lijekovima za uklanjanje bradavica.

preuzeto

Povezano

Najnovije