KAKO DA SKUVATE JAJA U MIKROTALASNOJ? Za ovaj trik malo ko zna, a ko ga JEDNOM PROBA doživotno je zadovoljan njime

155

Nekada mikrotalasne pećnice nije imala svaka porodica, ali danas su česte u domaćinstvu. Sa njima je podgrevanje hrane mnogo lakše, ali u njima možete da pripremite i neka jednostavna jela, kao i kolače. Koliko god jednostavno delovalo, ali kuvanje jaja može da bude komplikovano, jer se često dešava da puknu. Podelili smo sa vama savet koji vam pomaže da kuvate jaja bez pucanja, a sve što treba da uradite jeste da dodate limun u vodu.

Ipak, sada vam donosimo još jednostavnije rešenje. Da li ste znali da u mikrotalasnoj pećnici možete da kuvate jaja, ali i da na brzinu napravite omlet, poširana jaja…

Evo kako se to radi
Evo kako se to radifoto: Profimedia

Evo šta treba da uradite kako biste skuvali jaja u mikrotalasnoj:

Morate da koristite samo staklene ili keramičke posude. Stavite jaja u posudu sipajte vodu tako da pokrije jaja i dodajte pola kašičice soli. Poklopite posudu i uključite mikrotalasnu na 600V i to na 5 minuta. To je dovoljno za tvrdo kuvana jaja, a ako želite meko kuvana uključite na 3 minuta.

Ako pripremate omlet ili pošitana jaja, pa ih sipajte u posudu sa samo malo vode. Uključite mikrotalasnu na 850V i to samo na 2 minuta.

Mikrotalasnu isključujte tek kad se čuje zvuk, nemojte otvarati vrata pre toga da proverite da li su spremna.

(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I.O.)