“IGNORISALA SAM PRVE I JASNE SIMPTOME”: Ovako je Mira Škorić saznala da ima rak

Objavljeno:

Mira Škorić saznala je da ima rak štitne žlijezde nakog dugog ignorisanja prvih simptoma.

Mnoge poznate ličnosti bolovale su od opakih bolesti, a svoju popularnost koristili su da razviju svet o važnosti prepoznavanja prvih simptoma bolesti, kao i samom liječenju. Među njima je i čuvena pjevačica Mira Škorić, koja svom zdravlju nije pridavala na značaju sve dok nije otkrila da ima rak štitne žlijezde.

Prvi simptomi bili su netipični, a pjevačica sve do tada nije toliko ni pridavala značaj zdravlju.

– Uvijek sam bila nemarna prema svom zdravlju, šta ću, takva sam… I sad se naježim kada se sjetim tog perioda proke nego što sam saznala da sam bolesna. U jednom trenutku počela sam da osjećam neobičan umor. Šta god da radim, počnem da osjećam malaksalost. Onda su krenule blage, podmukle temperature, 37 sa 2, a ne znaš od čega su. Istovremeno, neobjašnjivo sam gubila kilograme – objasnila je Mira jednom prilikom za Informer i dodala:

– Nisam osoba koja kuka i plaši se bolesti, nastavila sam normalno da živim, pjevala sam, snimala, držala koncerte. Ignorisala sam simptome sve dok mi na vratu iznad ključne kosti nije iskočila limfna žlijezda. E onda sam shvatila da je ozbljno. Doktor Radan Džodić mi je saopštio surovu istinu, koju nisam htela da prihvatim. Istinu da imam rak štitne žlijezde, i to sa metastazama. Bila sam u stanju potpunog šoka i nevjerice.

Mira je svoju bolest vešto krila čak i od porodice, te je u početku sama vodila borbu. Pjevačica je priznala da nije bilo straha, jer nikako nije željela da pihvati činjenicu da je bolesna.

– Operacija je trajala punih šest sati. Imala sam karcinom u metastazi. Vjerujte mi, misam se uplašila za život jer nisam željela da prihvatim bolest. I ta intervencija je prošla, a onda su usledile kontrole. Kada sam ponovo uradila biopsiju, rezultati nisu bili dobri. U jednom trenutku sam od muke sama sebi počela da se smejem. Odlučila sam da liječenje koje je uslijedilo sakrijem od porodice. Kad god bih ležala na Institutu, njima bih rekla da sam na turneji. Jedino je moja rođena sestra Biljana bila upućena u sve i sve vrijeme bila uz mene. Naša pokojna majka Milka je sumnjala da nešto nije kako treba, pa me je zvala i po nekoliko puta dnevno. Redovno sam joj se javljala na telefon iz šok – sobe i pravila se kao da je sve super, a zapravo ništa nije bilo kako treba – otkrila je pjevačica za Glossy.

Mira je dobila najvažniju životnu bitku i iz svega izašla jača i hrabrija. Danas vodi računa o svom zdravlju, ističe da ne voli da je sažaljevaju, a svojim primjerom želi da osnaži druge koji su se našli u istoj ili sličnoj situaciji.

– Međutim, i dalje se borim, primam terapije, čuvam imunitet, uzimam vitaminske koktele. I dalje pevam normalno, po dva sata, kao da nisam bila bolesna. I ne volim kada me sažaljevaju, kada pročitam da sam se povukla sa scene, da više nisam u stanju da pjevam. O svojoj bolesti nikada javno ne bih progovorila ni riječ, da nije drugih oboljelih, kojima bih možda mogla da pomognem – rekla je.

(Stil)

Povezano

Najnovije