Nije mogla da se riješi SMEĐE MRLJE NA PLAFONU, a kad je shvatila ŠTA JE U PITANJU, smučilo joj se

272

Dok su buđ ili plesan čest problem tokom hladnijih mjeseci, jedna žena je ostala neprijatno iznenađena kada je shvatila da su njene mrlje na plafonu izazvane nečim drugim – i neće joj biti lako da riješi ovaj problem.

Jedna korisnica na Reditu objavila fotografiju svoga plafona i smeđe mrlje. S obzirom na to da sama nije znala odgovor, pitala je ostale korisnike da li znaju kakav tip fleke je u pitanju koje joj se stalno pojavljuju na plafonu i objasnila je da plafon nije ni vlažan ni mekan, prenosi Mirror.

Dodala je i da su se mrlje prvo počele da se pojavljuju u uglovima plafona, ali onda su počele da se pojavljuju i na sredini. Obratila se se komšinici koja živi sprat iznad nje, ali ona joj je rekla da njen pod nije mokar. Čak i poslije krečenja mrlje su nastavljale da izbijaju.

Većina korisnika ju je upozorila da nije u pitanju plesan ili napukla cijev, već mišija ili mokraća pacova. ‘Imao sam ovakve mrlje i ranije, prvo sam mislio da je to neka vrsta mrlje koja se ponavlja, ali onda sam shvatio da su to miševi na tavanu’, napisao je jedan korisnik.

Drugi, koji su imali slična iskustva, objasnili su da su smeđe mrlje koje se pojavljuju na različitim mjestima urin glodavaca koji curi kroz gips i boju. Neki su pisali i da se možda radi o curenju vodovoda i savjetovali su je da iskoristi ultraljubičastu (UV) svjetlo kako bi provjerila da li je to zapravo mokraća. Kako se ispostavilo fleke su posljedice glodara, njihovog urina i izmeta.

Goldari poput miševa ili pacoiva urinom i izmetom mogu da izazovu ozbiljna oštećenja i prenijeti razne opasne bolesti poput salmonele.

(BlicŽena)