Ako i vi želite imati bijelu odjeću poput one koju ste upravo kupili, pročitajte ovaj članak

1132

Ako i vi želite imati bijelu odjeću poput one koju ste upravo kupili, pročitajte ovaj članak jer ćete otkriti kako sačuvati bijelu odjeću bez upotrebe izbjeljivača.

Jarko bijela odjeća kao što ste je upravo kupili, evo trika da je izbijelite bez izbjeljivača
bijele krpe
Ko ne bi volio zadržati bjelinu odjeće i nakon nekoliko pranja? Vrlo često, nakon nekoliko mjeseci ili čak sedmica korištenja, bijeli odjevni predmet, kada se pere, gubi svoj sjaj. Uobičajena misao je korištenje izbjeljivača, jedinog saveznika čiste bjeline.

Zapravo, kao što ćete naučiti u ovom članku, postoje trikovi koji vam omogućavaju da imate bijelo donje rublje čak i bez upotrebe kemikalija.

Izbjeljivač, snažno sredstvo za čišćenje koje šteti okolišu i zdravlju
bijele krpe

Izbjeljivač je moćno sredstvo za čišćenje, ali od čega se sastoji izbjeljivač? Aktivni sastojak izbjeljivača za domaćinstvo je natrijum hipohlorit, koji se dobija iz soli. Tokom procesa pranja, otprilike 95-98% kućnog izbjeljivača brzo se razgrađuje u oksidiranu sol. Izbjeljivač je hemijski proizvod koji našoj odjeći vraća sjaj na štetu okoliša.

Upotreba izbjeljivača također može predstavljati brojne zdravstvene rizike, posebno za djecu, kada se koristi u kući. a>

Stoga bi idealno bilo koristiti prirodnu alternativu.

4 prirodna trika za izbjeljivanje odjeće bez izbjeljivača

Za uklanjanje izbjeljivača iz rublja možete koristiti jedan od ovih proizvoda:

Bijeli ocat: Ovaj trik je od velike pomoći ako se želite riješiti mrlja i prljavštine, ali i ako tražite odličan potpuno prirodan omekšivač. Efikasan je 80% protiv virusa plijesni i bakterija, što ga čini odličnim izborom za prirodno dezinfekcijsko sredstvo.
Soda bikarbona: izuzetno je jeftina, a velika osobina je što daje sjaj odjeći. Također je poznato da omekšava odjeću i dezodorira.
Limunov sok: jednostavan prirodni proizvod koji može očistiti i dati bjelinu odjeći. Dodajte otprilike šoljicu limunovog soka svojoj odeći kako biste svoju odeću vratili u život.
Mlijeko: mlijeko ima veliku moć izbjeljivanja i idealno je za osjetljivu odjeću kao što je pamuk.
Kao što ste možda primijetili, ovo su četiri vrlo jednostavna načina da svojoj odjeći vratite savršenu bijelu boju, posebno ako ne želite koristiti izbjeljivač ili shvatite da je sve gotovo i morate hitno izbjeliti i oprati bijelu odjeću.

preuzeto